У Закарпатській області добули першу сіль з нового родовища

У Закарпатській області добули першу сіль з нового родовища

У Закарпатській області добули першу сіль у межах розробки Тереблянського соляного родовища, що на Тячівщині.

Про це повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Під час координаційної наради щодо економічної, соціальної та безпекової ситуації в Закарпатській області під керівництвом Президента Володимира Зеленського передав главі держави першу сіль, добуту в межах розробки Тереблянського соляного родовища, що на Тячівщині, - йдеться в повідомленні.

Як зазначив Микита, ця подія має колосальне значення для продовольчої безпеки країни й економічного розвитку регіону.

Родовище на Закарпатті зможе на 100% забезпечити Україну технічною і кухонною сіллю, яка в найближчій перспективі буде поставлена для утримання доріг у зимовий період та для закриття потреб населення, - додав він.

За попередніми підрахунками, у перспективі родовище зможе забезпечити 100% потреби України в технічній солі. На сьогодні потреба країни в такій солі становить до 450 тисяч тонн на сезон.

Нагадаємо, Нальоти дронів на Москву можуть бути підготовкою до масованої атаки - WSJ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На березі Азовського моря відпочивальники помітили химерні створіння (фото) На березі Азовського моря відпочивальники помітили химерні створіння (фото)
Рапанів, які відклали свої яйця на мушлі мідії, в Азовському морі не повинно було б бути, адже водойма вважається недостатньо солоною для цих хижих скельних равликів.
Loading...
Load next