В Україні прогнозують екстремальну спеку

В Україні прогнозують екстремальну спеку

Погода на вихідних практично в усіх регіонах України буде дуже спекотною, місцями рекордно, і переважно сонячною. Дощі очікуються лише у західних областях.

Про це повідомили на Sinoptik.ua.

У суботу, 5 серпня, в центральних, північних, східних регіонах України та на Закарпатті температура вдень сягатиме +33…+35°, а на мешканців південних областей очікують екстремальні +35…+37°. На заході температурні показники будуть трохи нижчими — до +31°.

Дощі з грозами пройдуть на Закарпатті, у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Волинській та Рівненській областях. На решті території — без опадів.

В неділю, 6 серпня, сильні дощі «зіб'ють» температуру в західних областях України — цього дня стовпчики термометрів там покажуть комфортні +23…+26°. На Волині, в Одеській та Хмельницькій областях очікуються +31…+33°. В решті регіонів України пануватиме серпнева спека, місцями до +35…+37°.

Опади у вигляді короткочасних дощів пройдуть лише на заході країни, включаючи Рівненську, Хмельницьку та Вінницьку області, на решті території — ясно.

У понеділок, 7 серпня, на сході, півдні та південному сході буде так само екстремально спекотно — +33…+36°. У Києві, центральних та північних областях країни термометри покажуть +28…+30°, а мешканців західних областей потішить рятівна прохолода — +19…+22°.

На сході та півдні погода на початку тижня буде ясною, на заході, у центрі та на півночі пройдуть дощі з грозами.

Згідно з народними прикметами, опівдні на Трохима, 5 серпня, наші предки не працювали, оскільки побоювалися, що польові духи можуть спричинити сонячний удар. Якщо до вечора туман стелився по землі, чекали на спекотний серпень, а що більше зірок було на небі, то вищою була ймовірність швидкого похолодання та дощів.

Дощі на Бориса та Гліба, 6 серпня, віщували похмуру погоду до кінця серпня, а спека та ясне небо — затяжне літо до жовтня.

Нагадаємо, Литва закриває два прикордонні пункти через переміщення «вагнерівців»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні оголосили штормове попередження: західні регіони накриють дощі та град В Україні оголосили штормове попередження: західні регіони накриють дощі та град
У західних областях України надзвичайники оголосили штормове попередження - очікуються грози, шквали та град.
Синоптики прогнозують посилення спеки в Україні до 36°С тепла Синоптики прогнозують посилення спеки в Україні до 36°С тепла
Погода в Україні до кінця червня і на початку липня буде мінливою - з перепадом температури повітря в 10 градусів у низці регіонів, однак грозові дощі випадатимуть не часто.
У понеділок майже по всій Україні пройдуть дощі У понеділок майже по всій Україні пройдуть дощі
В Україні у понеділок, 26 квітня, збережеться холодна погода, на більшій частині території йтимуть короткочасні дощі.
Loading...
Load next