В Умані завершилось святкування Рош га-Шана: всього було 35 тисяч паломників

В Умані завершилось святкування Рош га-Шана: всього було 35 тисяч паломників

Цього року до Умані на Черкащині на святкування Рош га-Шана прибуло близько 35 тисяч паломників-хасидів, заходи відбулися без надзвичайних подій. 

Про це розповів начальник Уманської РВА Ігор Миклащук в ефірі телемарафону.

За  його словами, цього року приїхало близько 35 тисяч паломників, тоді як минулого року їх було 22,5 тисячі. Наразі паломники вже починають роз’їжджатися.

Свято пройшло на досить високому рівні в плані безпеки, роботи комунальних служб… Захід відбувся без подій надзвичайного характеру. Дуже гарно і сильно спрацювали Національна поліція, ДСНС і місцева влада, - сказав він.

Миклащук зазначив, що не було зафіксовано звернень з боку громадян, що паломники комусь заважають під час комендантської години.

Кому потрібно було здійснювати релігійні заходи вночі, вони мали можливість прийти у синагогу і там перебувати під час комендантської години, - розповів він.

На питання, як паломники реагували на повітряні тривоги, голова РВА сказав:

Хотілося б, звичайно, щоб вони до цього ставилися відповідальніше. Ми періодично перевіряли, під час повітряної тривоги укриття завжди були заповнені. Все залежить від особистого ставлення самого паломника.

14 вересня до Умані прибула поліція Ізраїлю на період святкування Рош га-Шана, щоб нести службу спільно з українськими колегами. За добу державний кордон в пунктах пропуску перетнули 8 тисяч 726 паломників-хасидів. Загалом очікувалося прибуття близько 30 тисяч паломників. Президент Володимир Зеленський напередодні Рош га-Шана зустрічався з представниками єврейської громади, зокрема з рабинами та військовими.

Нагадаємо, Помер ексголова Херсонської ОВА Лагута

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Святкування Рош га-Шана в Умані: за добу зареєстрували 13 порушень (відео) Святкування Рош га-Шана в Умані: за добу зареєстрували 13 порушень (відео)
Хасиди в Умані протягом 6 – 8 вересня відзначають Рош га-Шана. З цієї нагоди до України прибули десятки тисяч паломників.
Святкування Рош га-Шана в Україні: в Умань прибули майже 28 000 хасидів (відео) Святкування Рош га-Шана в Україні: в Умань прибули майже 28 000 хасидів (відео)
В місцях масового скупчення в мані рятувальники проводять із хасидами інформаційно-профілактичну роботу.
"Розпалили вогнище на балконі": паломники хотіли приготувати їжу (фото) "Розпалили вогнище на балконі": паломники хотіли приготувати їжу (фото)
​​В Умані рятувальники загасили вогнище, розведене паломниками для приготування їжі на балконі.
Loading...
Load next