Якщо дитина не виспалася після тривоги, не варто її змушувати йти до школи – Оксен Лісовий

Якщо дитина не виспалася після тривоги, не варто її змушувати йти до школи – Оксен Лісовий

Якщо школяр, після нічної повітряної тривоги, не виспався і почувається втомленим на ранок, не варто його змушувати йти на перший урок. 

Про це повідомив міністр освіти Оксен Лісовий.

У своєму дописі напередодні відновлення навчання після літніх канікул він запропонував вихід із ситуації.

У таких випадках, йдеться не стільки про академічну успішність учня та правил поведінки у школі, скільки про ментальне здоров’я — і школярів, і педагогів. Під час воєнних дій та обстрілів міст та сіл додається навантаження, якого б у мирний час не було, — заявив міністр.

Лісовий вважає, що зараз як ніколи важливо берегти свій ресурс та одне одного. Це нормально пропустити заняття й наздогнати цю тему пізніше. 

Питання: що робити вчителю, який веде урок дистанційно і в нього почалася тривога, а у дітей у класі ‒ ні? Звісно, перервати заняття та йти до укриття. Якщо є можливість продовжити заняття зі сховища – чудово. Якщо немає – це не катастрофа. Безпека – понад усе,  – написав Лісовий.

Також Міністр освіти і науки повідомляє, що більш докладні рекомендації від відомства буде оприлюднено незабаром.

Нагадаємо, Вільнюський університет розірвав договір з російським професором

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Loading...
Load next