Українці орієнтуються на тривалу війну – соцопитування

Українці орієнтуються на тривалу війну – соцопитування

У тому, що війна триватимен понад рік упевнені 42% українців, При цьому 83% опитаних вважатимуть перемогою повернення усіх українських територій, включно з Кримом, а не лише припинення російських атак.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного у червні

«Збільшується кількість респондентів, які орієнтуються на тривалу війну з агресором, що цілком співставно з домінуючими уявленнями про бажані особливості перемоги.

Більш як 80% опитаних вважає, що нашою перемогою буде повернення усіх територій України у кордонах 1991 року. Інші змістовні варіанти не набирають навіть 5%», – зазначають соціологи.

У грудні 2022 року 49% українців вважали, що війна триватиме від пів року до року. У червні їхня кількість зменшилась до 34%.

Водночас зросла до 42% частка тих, хто вважає, що війна триватиме понад рік. В грудні цей показник становив 26%.

Також зросла частка тих, хто не може відповісти, коли закінчиться війна: з 9% у грудні до 12% у червні.

Разом з тим 83% респондентів вважають, що перемогою України буде повернення усіх її територій (у кордонах 1991 року), а не лише припинення російських атак.

Результати опитування репрезентують доросле населення України, за виключенням АР Крим і тимчасово окупованих територій Донбасу. Опитування здійснювалося методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) та винятково за мобільними телефонними номерами.

Польовий етап дослідження тривав з 17 до 27 червня 2023 року. 

Статистична похибка вибірки обсягом 2004 респондентів при довірчій імовірності 95% становить 2.2%. За припущення, що дизайн-ефект такої вибірки за звичайних умов становить 1.1, максимальна похибка вибірки має бути не більше 2.5%. 

Водночас можуть бути додаткові зміщення, пов’язані з воєнним вторгненням, які наразі повноцінно оцінити неможливо. 

Нагадаємо, На Вінниччині затримали колишнього бойовика "днр"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий
У померлого українського бійця, який був робом із Житомирської області, залишилася дружина та двоє дітей - осиротіла падчерка і син 6-ти років.
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін
Українська сторона передала окупантам свої списки на обмін полоненими ще взимку, однак ті своєю чергою спромоглись на відповідь лише зараз.
Loading...
Load next