У ромів-переселенців залишаються проблеми із доступом до ринку праці ‒ Держетнополітики

У ромів-переселенців залишаються проблеми із доступом до ринку праці ‒ Держетнополітики

У Державній службі з етнополітики та свободи совісті заявляють, що у ромів-переселенців залишаються проблеми інтеграції, дискримінації та доступу до ринку праці.

Про це повідомляє Держетнополітики.

Ризики і наслідки повномасштабної війни для більшості суспільства і для груп національних меншин, становище яких і раніше було вразливим, мають різний характер. Однією з таких вразливих етноспільнот є роми, ‒ заявляють у відомстві.

Згідно з дослідженням міжнародної благодійної організації, яке проводили впродовж травня 2023 року серед ромів-переселенців у Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Закарпатській областях, ситуація покращилася.

Проте залишаються проблеми інтеграції, дискримінації, доступу до ринку праці та забезпечення фінансової незалежності сімей переселенців, інформації, доступу дітей до освіти. Найскладніша ситуація у Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Нагадаємо, Україна та Іспанія обговорили початок переговорів про вступ України у ЄС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Не бачилися 21 рік: в Одесі дочка зустрілася з мамою, яка вважалася зниклою безвісти (відео) Не бачилися 21 рік: в Одесі дочка зустрілася з мамою, яка вважалася зниклою безвісти (відео)
Мама пропала 20 років тому, її побили в переході й забрали усі гроші. Через травму вона втратила пам'ять, а тому багато років жебракувала і жила у притулку для безхатьків.
Loading...
Load next