Вперше за 61 рік у Японії масово протестують робітники

Вперше за 61 рік у Японії масово протестують робітники

Близько 900 працівників флагманського магазину Sogo & Seibu (належить японському гіганту роздрібної торгівлі Seven & i) протестували проти його продажу американському фонду Fortress Investment Group.

Про це повідомляє Reuters.

Протягом десятиліть у Японії не було великих страйків. Усі суперечки щодо заробітної плати чи умов праці розв'язують шляхом переговорів. Навіть цьому одноденному страйку передували багатомісячні переговори між керівництвом Sogo & Seibu та профспілкою робітників.

Страйкарі домагаються гарантій збереження робочих місць. Також вони незадоволені повідомленнями про плани роздрібного продавця електроніки Yodobashi Holdings взяти під свій контроль приблизно половину торговельного центру.

Угода з продажу ТЦ за $205 млн завершиться цього тижня. Американський фонд обіцяє зберегти робочі місця "наскільки це можливо", інвестувати у реконструкцію магазину разом із партнером Yodobashi. Японський власник ТЦ – Seven & i – вже попросив вибачення за страйк та заявив, що дочірня компанія продовжить вести переговори з профспілкою. Інші торгові центри Sogo & Seibu працювали у звичайному режимі.

Нагадаємо, Успішне застосування нашої далекобійної зброї: ціль уражена за 700 кілометрів! - Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Глазго 100 тисяч людей вийшли на протест під час кліматичної конференції ООН У Глазго 100 тисяч людей вийшли на протест під час кліматичної конференції ООН
У Шотландії, у місті Глазго, де перед цим відбувся кліматичний саміт, 6 листопада люди вийшли на марш протесту із вимогою вжити більше додаткових заходів у звʼязку з кліматичною кризою.
Loading...
Load next