У Фінляндії звинуватили радикалізовану групу у плануванні нападів на мігрантів

У Фінляндії звинуватили радикалізовану групу у плануванні нападів на мігрантів

Прокуратура Фінляндії висунула звинувачення чотирьом фінським чоловікам, які входять до радикалізованої групи, у плануванні нападів на мігрантів, критичну інфраструктуру та політичних опонентів.

Про це повідомляє АР.

За даними фінської поліції, чотирьох чоловіків підозрюють в зборі контактної інформації ідеологічних супротивників і об'єднань — у тому числі прихильників лівої політики — і плануванні збройних нападів на них. Також їх підозрюють у виготовленні зброї за допомогою 3D-друку для підготовки до збройного конфлікту з расистськими мотивами.

Уся група сповідує неонацистську ідеологію, зокрема концепцію акселераціонізму, яка є маргінальною філософією, що пропагує масове насильство для розпаду суспільства та яку схвалюють прихильники переваги білої раси.

Попереднє розслідування показало, що діяльність фігурантів справи не дійшла до рівня підготовки до конкретного терористичного акту, ‒ заявили в прокуратурі.

Група також планувала напади на ключові цивільні інфраструктури, такі як електромережі та залізниці. Чоловікам висунули звинувачення щодо зберігання вогнепальної зброї та злочинів, пов’язаних із наркотиками.

Підсудні, один з яких залишається під вартою, не визнали себе винними за більшістю пунктів звинувачення.

Нагадаємо, Понад 400 українських медиків навчаються у американських фахівців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Я тобі камеру поламаю": керівнику ресторану в Одесі, який накинувся на журналістів оголосили підозру (відео) "Я тобі камеру поламаю": керівнику ресторану в Одесі, який накинувся на журналістів оголосили підозру (відео)
Адміністратор вимагав зупинити відеозйомку та наніс удар в область тулуба операторові.
$60 млн на покупку ТРЦ Sky Mall: журналісти опублікували скандальне розслідування в "Укрексімбанку" (відео) $60 млн на покупку ТРЦ Sky Mall: журналісти опублікували скандальне розслідування в "Укрексімбанку" (відео)
Під час інтерв'ю сам Євген Мецгер заперечував інформацію, запевняючи, що "Укрексімбанк" не видавав кредит компаніям "Оптова мережа 2011" та "Славіан", а також що у компаній-позичальників банку немає власників, які б сплачували податки "ДНР".
Loading...
Load next