Жінка з Луганщини вижила після попадання снаряду в квартиру (відео)

Жінка з Луганщини вижила після попадання снаряду в квартиру (відео)
 У квартирі, куди залетів снаряд, перебували 7 осіб, з яких троє – діти. Одна жінка загинула, інша отримала важкі травми, решта не постраждали  

Що таке війна Ольга дізналась ще у 2014 році. Тоді вона з сім'єю ховалися від вибухів у підвалах. Але ніхто навіть не підозрював, що насправді це буде лише початок. Початок чогось набагато страшнішого.  

Ми спочатку не розуміли. Ми думали буде так як у 14 році. Десь по окраїнах постріляли і все, і пішли далі. А це був жах. Це почався жах, — каже Ольга Жученко, потерпіла. 

Сама 39-річна Ольга з міста Попасна, що на Луганщині. Мешканці області вже звикли до звуків вибухів, а тому коли 24 лютого вони почастішали, всі думали, що буде як і попереднього разу. 

Мы не думали тогда, что будут накрывать сам город непосредственно. По окраинам еще били, но так чтобы в сам город пока что не залетало в наш район. Так где-то не очень близко ложилось, а вот начиная с 7 числа вот это все произошло, — розповідає Максим Олександров, чоловік Ольги (50 років). 

Вибухи лунали все частіше і все ближче, аж допоки один снаряд не залетів прямо у квартиру, де була Ольга зі своєю родиною. На той момент у приміщенні перебувало троє її дітей, сусідка та вона з чоловіком.   

Это произошло где-то в 10:35. Я сделал кофе, жена отдыхала в дальней комнате и хотел на балконе, как всегда, покурить, но в последний момент передумал, потому что утром били первые взреви, близко ложились мины. Поэтому пошел на лестничною площадку покурить. Только закрыл дверь и сразу взрыв произошел, — ділиться спогадами Максим Олександров. 

Вибухнув снаряд в кімнаті, де знаходилась 82-річна сусідка. Напередодні вона попросилась до них,бо самій було страшно. На той момент в будинку вже не було ні світла, ні газу, ні тепла.  

Я не знаю як воно так вдарило, що воно балкон залізний вивернуло от так. Я була в іншій кімнаті. Я схопилася, щоб бігти і воно в спину мене вдарило і руку відбило. Як трапилось? Ну секунда діла. Моментально, — каже Ольга Жученко. 

Найбільший удар прийняла на себе бабуся. Ольга також отримала важкі травми, а Максим і діти, на щастя, не постраждали.  

Дверь выбило, дети начали кричать. Я услышал Ольга кричать стала: “Максим у меня нету руки”. Там было все в диму. Вот я побежал в ту комнату. Она лежит на полу. Она была в халате одета там. Вот и перетащил ее в прихожу, потому что там было самое безопасное место. Дети уже там были, — зазначив Максим Олександров.  

Ольгу винеси на двір і викликали швидку. Жінку одразу повезли до Бахмута в лікарню, де її одразу ж прооперували. Сусідку довезти вже не вдалося. Вона загинула від множинних травм та великої втрати крові. Тим часом поки Ользі рятували руку, чоловік не знаходив собі місця, адже зв'язок з дружиною обірвався одразу як її забрали.  

Никто не давал справки где она, что она, в каком состоянии. И она видно после операции она сама дозвонилась до меня. Я как раз вышел з подвала, зарядил телефон и она как раз дозвонилась с другого номера и сказала что жива, — розповідає Максим Олександров. 

Після цього Ольга ще декілька днів лікувалась у Дніпрі, а вже звідти поїздом її доправили в одну з Львівських лікарень.  

В пацієнтки є важке ураження і пошкодження правої верхньої кінцівки, правої руки в ділянці плеча з масивним дефектом плечової кістки, ураженням усіх нервів, а також великим дефектом м'яких тканин, — інформує Гнат Герич, лікар-хірург. 

Зараз лікарі вирішують питання про можливість протезування дефекту кістки з допомогою виготовлення спеціального синтетичного транспланту за участі 3D принтера.  

Пацієнтці планується ще серія операцій. Не виключно, що для однієї з операцій якщо не вдасться доправити в Україну даний транспланту доведеться пацієнтку транспортувати для операції за кордон, — відзначив Гнат Герич. 

Зараз з Ольгою її чоловік. Він приїхав одразу на наступний день після неї. З Попасної, де мешкала родина, хоч і під обстрілами, але вдалося виїхати бабусі з двома їхніми дітьми. Старший син захищає зараз Україну.  

Не забувайте,що ніхто не може передбачити куди влучить ракета, а тому при оголошенні повітряної тривоги потрібно перебувати у безпечному місці. Найкраще в укритті або в місці, де не має поблизу вікон.  

 

Підтримай нас на Patreon: https://www.patreon.com/pravdatutlviv  

 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб
Розкішні маєтки російських олігархів конфіскують без виплат компенсацій, а потім у них поселять біженців із України, які рятуються від війни.
Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги Укрзалізниця запускає новий ресурс з повідомленнями про евакуаційні потяги
Компанія запустила сайт для пасажирів, де можна буде отримати всю актуальну інформацію про евакуаційні рейси
Міністр транспорту Великої Британії заявив про готовність прийняти біженців з України у себе вдома Міністр транспорту Великої Британії заявив про готовність прийняти біженців з України у себе вдома
Міністр транспорту Великої Британії Грант Шаппс заявив, що готовий запропонувати власний будинок для розміщення біженців з України.
Loading...
Load next