Німеччина планує провести експеримент із запровадження 4-денного робочого тижня

Німеччина планує провести експеримент із запровадження 4-денного робочого тижня

Працівникам скоротять робочий тиждень на один день, але зарплати залишаться незмінними. Німеччина планує провести експеримент із запровадження 4-денного робочого тижня зі збереженням зарплати.

Оцінюватимуть результат консалтингова компанія Intraprenör та вчені університету Мюнстера, інформує агентство RND.

У масштабному дослідженні братимуть участь понад 50 компаній у різних галузях – заявку на участь організації почали подавати з 1 вересня.

Старт експерименту заплановано на 1 лютого – усі компанії-учасниці перейдуть на чотириденний робочий тиждень терміном на пів року, при цьому зарплати працівників залишаться незмінними. Intraprenör допоможе компаніям визначитися з відповідними моделями робочого часу, при цьому єдиний варіант для всіх організацій та співробітників не передбачений.

Про перші результати пілотного проєкту Німеччини стане відомо у травні, а публікацію підсумкової доповіді заплановано на жовтень. Експеримент фінансується самими компаніями, а розмір внесків залежить від розміру організації – державне фінансування зараз не передбачено.

Дослідження спрямоване на те, щоб дізнатися, чи дійсно працівники, які працюють чотири дні на тиждень, більше задоволені життям і почуваються здоровішими, рідше звертаються до лікарів, зберігаючи при цьому попередню продуктивність.

Нагадаємо, 17 ветеранів та членів родин УБД отримали від держави гранти на розвиток бізнесу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next