Світ пережив найспекотніше літо за всю історію - науковці

Світ пережив найспекотніше літо за всю історію - науковці

За даними Європейської служби зміни клімату Коперника, цього літа планета пережила найвищі температури за всю історію спостережень, які почалися у 1940 році.

Про це інформує CNN з посиланням на Службу зміни клімату ЄС Copernicus.

Середня температура повітря на Землі склала 16,77 °C, що на 0,66 °C перевищує середнє значення з 1990 по 2020 рік. Попереднє найтепліше літо було у 2019 році, але цього року воно було перевершене майже на 0,3 °C.

Це було літо рекордів, що підтверджують дослідження, які виявили, на Землі за всю історію вимірювань, які почалися у 1940 році. Багато країн Північної півкулі, таких як США, Європа та Японія, зазнали небезпечних та смертельних хвиль спеки та найвищих температур океану, які не спостерігали раніше.

Червень і липень були найспекотнішими місяцями, серпень теж побив попереднє найтепліше значення на 0,31 °C. Середня температура повітря на планеті за серпень склала 16,82 °C – це було тепліше за будь-який інший місяць цього року, окрім липня.

Собачі дні літа - це не просто гавкіт, вони кусаються. Наша планета щойно пережила сезон кипіння – найспекотніше літо за всю історію спостережень. Кліматична катастрофа почалася, - сказав генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш у заяві про дані Коперника.

І липень, і серпень, за оцінками, були на 1,5 °C теплішими, ніж доіндустріальний рівень, за словами Коперника – ключового порогу, про який вчені давно попереджали, що світ повинен залишатися, щоб запобігти найбільш катастрофічним наслідкам зміни клімату.

Нагадаємо, Щонайменше 5 людей загинули через зливи в Туреччині, Греції та Болгарії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next