У Гаазі поліція третій день поспіль розганяла водометами кліматичних протестувальників

У Гаазі поліція третій день поспіль розганяла водометами кліматичних протестувальників

У Нідерландах третій день поспіль кліматичні демонстранти з організації Extinction Rebellion проводили акцію на автобані A12 в Гаазі.

Про це повідомляє NOS.

Близько полудня кілька сотень демонстрантів вийшли на автостраду. Дорога була перекрита в обох напрямках, після чого в ситуацію втрутилася поліція, в тому числі із застосуванням водометів.

Відразу на початку акції поліція перекрила дорогу, не даючи демонстрантам пройти до тунелю автостради. Поліцейські закликали кліматичних активістів піти і продовжити демонстрацію на площі навпроти Центрального вокзалу Гааги.

Мер Гааги дав дозвіл поліції на втручання.

Приблизно через годину демонстрантів на дорозі, що веде до Гааги, вже не було.

Це перший випадок, коли ініціативна група заблокувала автомагістраль у будній день. Демонстранти мають намір продовжувати блокування до тих пір, поки не будуть скасовані всі субсидії на видобуток викопних копалин.

Мер Гааги заявляв раніше, що він дуже стурбований "підривними діями", оголошеними на найближчі робочі дні.

Нагадаємо, Угорщина відмовиться від використання палива рф на АЕС ‒ Орбан

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Хотілося б вірити, що Путін визнає провину": у суді Нідерландів в справі MH 17 виступили дев'ятеро родичів загиблих (відео) "Хотілося б вірити, що Путін визнає провину": у суді Нідерландів в справі MH 17 виступили дев'ятеро родичів загиблих (відео)
Виступи родичів загиблих були "дуже емоційними", оскільки їм доводилося впізнавати тіла загиблих буквально по частинах. Під час їхніх промов у залі суду плакали прокурори, журналісти, перекладачі.
Катастрофа рейсу MH 17: Венедіктова повідомила, що вирок суду винесуть восени 2022 року (відео) Катастрофа рейсу MH 17: Венедіктова повідомила, що вирок суду винесуть восени 2022 року (відео)
Раніше повідомлялось, що Окружний суд Гааги у Нідерландах оголосить вирок у справі про збиття малазійського боїнга MH17 у небі над Донбасом наприкінці 2022 року. Тоді внаслідок авіакатастрофи загинуло 283 пасажири та 15 членів екіпажу.
Loading...
Load next