"Хотілося б вірити, що Путін визнає провину": у суді Нідерландів в справі MH 17 виступили дев'ятеро родичів загиблих (відео)

"Хотілося б вірити, що Путін визнає провину": у суді Нідерландів в справі MH 17 виступили дев'ятеро родичів загиблих (відео)
Виступи родичів загиблих були "дуже емоційними", оскільки їм доводилося впізнавати тіла загиблих буквально по частинах. Під час їхніх промов у залі суду плакали прокурори, журналісти, перекладачі.

У Нідерландах, 9 вересня, відбулося чергове судове засідання у справі збиття малазійського лайнера MH 17, на якому виступили дев'ять родичів загиблих пасажирів збитого рейсу на Донбасі. Зокрема, подружжя Сілена та Роб Фредрікси, які втратили у трагедії МН17 23-річного сина Брайса та його дівчину Дейзі, не стримуючи сліз, розповіли, що тіла жертв катастрофи рідним довелося упізнавати по фрагментах, повідомляє "Укрінформ".

Люди звинувачували Росію в катастрофі і, що президент Російської Федерації Володимир Путін не визнає свою провину у масштабній авіакатастрофі, в якій загинули 283 пасажири та 15 членів екіпажу.

Знаходили все нові частинки тканин та кісток. Частини тіл наших дітей лежали за парканом військової бази. Ми стояли біля воріт в очікуванні. І нарешті у 2015 році закінчилося упізнання. Я дивилася на частини тіл наче лікар. Ось частина ноги, частина черепа, - розповіла Селена Фредрікс.

Батьки загиблого хлопця не вірять, що відповідальні за збиття рейсу МН17 почуваються винними у трагедії.

Винним у трагедії чхати на нас, вони продовжують брехати. Брайса та Дейзі мені повернули по шматках. Що ви зробили зі мною і моєю родиною, то такого я нікому не бажаю. Жодне покарання не зможе бути пропорційно до цього вбивства, – додав чоловік.

Окрім цього чоловік, у якого загинув син, обурювався, що сторона захисту, а точніше – підполковника ГРУ Олега Пулатова навмисно затягує судовий процес. Інші родичі, яким також вдалось виступити під час судового засідання закликали винних визнати свою провину та оприлюднити деталі трагедії, щоб родичі змогли нарешті знайти спокій.

Зауважимо, що наступне судове засідання відбудеться сьогодні, 10 вересня о 10:00 за місцевим часом. Слово у суді матимуть 11 родичів загиблих

Нагадаємо, що протягом наступних трьох тижнів суд планує заслуховувати свідчення родичів загиблих. Зокрема, у них візьмуть участь понад 90 родичів жертв з Нідерландів, Австралії, Малайзії, Індонезії та Канади. Окрім цього, у цей період суд також розгляне близько сотні письмових заяв, наданих іншими членами родин. 

Також раніше Спільна Слідча Група (JIT), яка веде слідство у справі про збиття малайзійського Boeing рейсу MH17 в небі над Донбасом, попросила військових із Курська про допомогу у розслідуванні катастрофи. Зокрема, група просила надасть будь-яку інформацію, яка може мати важливе значення для суду, про це йдеться в заяві Спільної слідчої групи.

Зокрема, на сайті розміщено звернення батьків загиблого в катастрофі Віктора Орєшкіна, які теж просять свідків з Росії відгукнутися та допомогти слідству у розслідуванні катастрофи в якій загинув їхній син.

Читайте також
Справа малазійського лайнера MH17: рішення щодо катастрофи можуть оголосити до грудня 2022 року (відео) Справа малазійського лайнера MH17: рішення щодо катастрофи можуть оголосити до грудня 2022 року (відео)
У Нідерландах 6 вересня поновився судовий процес у справі MH17 - слово надали рідним і близьким загиблих, які мають намір розповісти суду про своє горе і наслідки катастрофи. Передбачається, що виступи родичів будуть "надзвичайно емоційними".
Репер Моргештерн заявив, що попри заборону та "чорний список" приїхав в Україну (відео) Репер Моргештерн заявив, що попри заборону та "чорний список" приїхав в Україну (відео)
Моргештерн записав відео в полі із соняшниками й заявив, що нібито зараз він знаходиться на території України. Потім він, разом зі своєю нареченою якій репер нещодавно зробив пропозицію, їхали на авто по трасі.
Авіакатастрофа Boeing МН17: родичі загиблих виступлять у суді Нідерландів (відео) Авіакатастрофа Boeing МН17: родичі загиблих виступлять у суді Нідерландів (відео)
На початку 2020 року прокуратура Нідерландів пред’явила звинувачення чотирьом підозрюваним у справі щодо катастрофи малазійського рейсу MH17 над Донбасом.
Loading...
Load next