Заволоділи майном пенсіонерів на мільйон гривень: правоохоронці викрили шахраїв

Заволоділи майном пенсіонерів на мільйон гривень: правоохоронці викрили шахраїв

Дев’ятьом учасникам злочинної організації повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах. Підозрювані упродовж 2023 року незаконно заволоділи грошовими коштами пенсіонерів шляхом шахрайства. Вони мали дані про людей похилого віку, які через інтернет придбали біологічно активні добавки.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Підозрювані телефонували їм, представляючись соцпрацівниками та під приводом надання послуг із повернення грошей, витрачених на нібито неякісні біологічно активні добавки, пропонували повернення цих коштів.

Вони вводили потерпілих в оману, просили зробити «страховий платіж» та надавали для цього номер рахунку. Після того, як пенсіонери перераховували кошти, підозрювані на зв'язок з ними більше не виходили.

Підозрювані заволоділи майном 14 потерпілих на загальну суму понад мільйон гривень. Найстаршій потерпілій бабусі 92 роки. Наразі семеро учасників злочинної організації затримано в порядку ст. 208 КПК України. Підозрюваним вручено клопотання про застосування запобіжних заходів.

Нагадаємо, В Україні викрито ще сім схем ухилення від мобілізації в різних областях

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
ПриватБанк попередив про шахрайську "тисячу Зеленського" ПриватБанк попередив про шахрайську "тисячу Зеленського"
ПриватБанк попередив про шахрайство під приводом COVID-виплат.
Поліція викрила шахрайську фінансову піраміду Just2Trade Поліція викрила шахрайську фінансову піраміду Just2Trade
Фінансову піраміду Just2Trade в Україні організував росіянин. Завдяки шахрайській схемі злочинці продавали в інтернеті неіснуючі цінні папери.
Loading...
Load next