В Одесі двоє невідомих підрізали фельдшера через зауваження

В Одесі двоє невідомих підрізали фельдшера через зауваження

В Одесі двоє невідомих чоловіків завдали ножових поранень фельдшеру екстреної допомоги. Зловмисники поранили медика після того, як той зробив їм зауваження.

Про це повідомили в Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області.

На третю підстанцію екстреної швидкої допомоги в Одесі вдерлися двоє невідомих. Вони галасували, нецензурно лаялися, а після зауваження, яке їм зробив наш фельдшер підстанції, один з них завдав йому три ножові поранення. Після цього обидва втекли. Наш колега госпіталізований до лікарні, — розповіли в Центрі екстреної медичної допомоги.

Поліція вже шукає злочинців. Водночас у Центрі екстреної медичної допомоги нагадали, що в Україні досі не ухвалений законопроєкт (№6423) про захист працівників екстреної медичної допомоги, який зареєстрували у Верховній Раді 2021 року. Документ має удосконалити правовий захист працівників екстреної медичної допомоги під час виконання службових обов’язків.

Випадки коли на працівників "екстренки" нападають під час виконання службових обов'язків і завдають їм фізичної та моральної шкоди, є не рідкісними. Зараз такі випадки розглядаються правоохоронцями як звичайні порушення, — пояснили там.

Медики також зауважили, що аналогічні злочини, вчинені щодо працівників поліції або представників влади, мають інше правове провадження – покарання в таких випадках для порушників є більш суворим.

Просимо народних депутатів України та всіх, хто може вплинути на законотворчий процес, звернути увагу на проблему захисту працівників екстреної медичної допомоги, — наголосили у Центрі.

Нагадаємо, Ідентифікація осіб, зниклих безвісти: Швецарія готова надати підтримку

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Чорному морі стартували військові навчання "Sea Breeze 2021" (фото) У Чорному морі стартували військові навчання "Sea Breeze 2021" (фото)
Багатонаціональні військові навчання триватимуть з 28 червня до 10 липня і будуть наймасштабнішими за останні 20 років.
В Одеський порт зайшли два кораблі НАТО: проводитимуть спільні навчання з Україною (відео) В Одеський порт зайшли два кораблі НАТО: проводитимуть спільні навчання з Україною (відео)
Два бойові кораблі НАТО вже у одеському порті. Відомо, що перед заходженням у місто вони провели спільні маневри з американським есмінцем.
У жалобних заходах в Одесі взяло участь понад 3 тисячі осіб У жалобних заходах в Одесі взяло участь понад 3 тисячі осіб
Близько трьох тисяч людей взяли участь у заходах, які були присвячені сьомій річниці трагічних подій, що трапились 2 травня 2014 року. Тоді загинуло 48 осіб, а також понад 200 людей були поранені.
Loading...
Load next