На території Києво-Могилянської академії шукатимуть поховання гетьмана Сагайдачного

На території Києво-Могилянської академії шукатимуть поховання гетьмана Сагайдачного

На території Києво-Могилянської академії проведуть археологічні дослідження задля пошуку фундаменту Богоявленського собору Києво-Братського монастиря.

Про це повідомляє КМДА, з посиланням на директорку Департаменту охорони культурної спадщини Марину Соловйову.

На території Києво-Могилянської академії КЗ "Центр консервації предметів археології" спільно з Інститутом археології НАН України та Академією проведуть розвідувальні археологічні дослідження з розміщення фундаментів пам’ятки "Залишки Богоявленського собору Києво-Братського монастиря". Роботи ініційовано в межах Меморандумів про співпрацю, - йдеться у заяві.

Соловйова нагадала, що цю "пам'ятку у 2022 році внесли до Переліку об’єктів культурної спадщини міста Києва. А у 2023 році - до Державного реєстру нерухомих пам’яток".

У КМДА зазначили, що існує гіпотеза, згідно з якою під час спорудження мурованого Богоявленського собору було перенесено поховання гетьмана Петра Сагайдачного. Соловйова вважає, що археологічне дослідження залишків собору допоможе знайти могилу гетьмана. 

Нагадаємо, "Переписував" майно морпорту Херсона на баланс "адміністрації Сальдо": СБУ затримала адвоката рашистів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото) Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото)
Столичні поліцейські влаштували рейд та перевірили 533 заклади Києва.
На Київщині знайшли 2-річного хлопчика, який усю ніч просидів у лісі На Київщині знайшли 2-річного хлопчика, який усю ніч просидів у лісі
У селі Рагівка Вишгородського району Київської області, 14 квітня зник дворічний хлопчик. Батьки дитини протягом п'яти годин намагались самостійно відшукати дитину, однак усі спроби були марними.
На Тернопільщині знайшли поховання, якому 5 тисяч років На Тернопільщині знайшли поховання, якому 5 тисяч років
Давні артефакти, яким не менш як 5 тисяч років, виявили археологи у розкопаній у полі кам’яній гробниці-саркофазі.
Loading...
Load next