У ДПСУ пояснили щодо перетину кордону з паспортом у "Дії"

У ДПСУ пояснили щодо перетину кордону з паспортом у "Дії"

У Державній прикордонній службі України розʼяснили, чи можна перетнути кордон з закордонним паспортом у застосунку “Дія”.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

У засобах масової інформації поширюється повідомлення, що прикордонники не приймають е-документи у застосунку "Дія" для пропуску через кордон. Відповідні новини поширюються з посиланням на слова представника Держприкордонслужби Ігоря Матвійчука під час інтерв’ю одному з видань, - наголошують у ДПСУ.

У Держприкордонслужбі нагадують, що згідно із вимогами законодавства, е-паспорти для виїзду за кордон не є документами, що дають право громадянину України на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Для перетинання кордону в особи закордонний паспорт має бути наявним фізично, - додали у ДПСУ.

Щодо е-паспорта, то він може допомогти прикордонникам здійснити додаткову ідентифікацію особи. Також прикордонники можуть прийняти документи в "Дії", які, наприклад, підтверджують, що особа має інвалідність, або інші, необхідні для пропуску через кордон певних категорій громадян.

Однак, якщо у інспекторів Держприкордонслужби України виникнуть сумніви щодо дійсності документів в “Дії” та справжності самого мобільного застосунку, може бути проведена додаткова перевірка, - заявили у відомстві.

Нагадаємо, Білоруські нелегали кидали каміння в польські патрулі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Кордон України під контролем: як працюють українські прикордонники (відео) Кордон України під контролем: як працюють українські прикордонники (відео)
Прикордонники показали, як зараз вони наглядають за державним рубежем, щоб не допустити незаконний перетин кордону нелегалами.
Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску
Влада України та Румунії домовились про відкриття нових пунктів пропуску на спільному кордоні. Зокрема планується якнайшвидше провести консультації щодо відкриття додаткових пунктів.
Які країни відкриті для українських туристів
Міністерство закордонних справ України назвало нові напрямки. Зараз до списку 104 дозволених 104 країни додались 9 нових.
Loading...
Load next