Погрожували відрізати кінцівки автоперевізникам: СБУ затримала на Запоріжжі рекетирів

Погрожували відрізати кінцівки автоперевізникам: СБУ затримала на Запоріжжі рекетирів

Служба безпеки нейтралізувала організоване злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Запоріжжя і намагалось «віджати» увесь бізнес пасажирських перевізників у регіоні. Щоб «підім’яти» під себе місцеві автопідприємства, учасники банди здійснювали розбійні напади на власників автобусів та їхніх водіїв.

Про це повідомляє СБУ.

Під час розбою фігуранти вимагали з потерпілих сплачувати регулярну «данину» за подальше «невтручання» у комерційну діяльність. Зловмисники діяли з особливою жорстокістю, використовуючи ножі та іншу холодну зброю. У разі відмови платити їм гроші – погрожували жертвам та їхнім сім’ям насильством та фізичною розправою, а також підпалом автівок та осель.

Встановлено, що одному з автоперевізників рекетири погрожували відрізати вуха та пальці, якщо він не погодиться віддавати їм «відсоток» з прибутків підприємства. Таким чином зловмисники сподівались поступово отримати повний контроль над всіма компаніями пасажирських перевезень в області, а потім розширити свій вплив на прилеглі регіони.

За даними слідства, до складу злочинного угруповання входило п’ятеро мешканців Запоріжжя. Деякі із них раніше вже притягувались до відповідальності за тяжкі злочини. Співробітники СБУ затримали зловмисників «на гарячому» під час спроби нанесення тілесних ушкоджень керівнику місцевого автопідприємства.

Під час обшуків у помешканнях та автомобілях затриманих вилучено:

  • незареєстровану вогнепальну та холодну зброю;
  • чорнові записи з відомостями про потерпілих та майбутні об’єкти нападу;
  • великі суми готівки.

Наразі 5 фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 206 Кримінального кодексу України (протидія законній господарській діяльності за попередньою змовою групою осіб з погрозою вбивства та заподіяння тілесних ушкоджень з пошкодженням чи знищенням майна). Четверо з них – вже перебувають під вартою.

Нагадаємо, З початку повномасштабної війни СБУ заблокувала 76 проросійських ботоферм

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Пропагує насильство та наркотики: в СБУ пояснили чому Моргенштерн потрапив у "чорний список" Пропагує насильство та наркотики: в СБУ пояснили чому Моргенштерн потрапив у "чорний список"
Російський реп-виконавець Моргенштерн потрапив до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, через пропаганду насилля і наркотиків.
Реперу Моргенштерну заборонили в'їзд в Україну, він у "чорному списку" Реперу Моргенштерну заборонили в'їзд в Україну, він у "чорному списку"
Російський реп-виконавець Моргенштерн потрапив до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України.
СБУ викрила сеператиста, який влаштувався на роботу у МВС СБУ викрила сеператиста, який влаштувався на роботу у МВС
Служба безпеки України викрила і затримала колишнього співробітника так званої «спецслужби» терористів «МДБ ЛНР», який мав можливість передавати закриту інформацію представникам терористів.
Loading...
Load next