З початку повномасштабної війни СБУ заблокувала 76 проросійських ботоферм

З початку повномасштабної війни СБУ заблокувала 76 проросійських ботоферм

З початку повномасштабної війни Служба безпеки України заблокувала 76 ботоферм з аудиторією 3 мільйони фейкових акаунтів, які діяли на території нашої держави та відпрацьовували проросійські наративи.

Про це заявив начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

Ворог регулярно намагається розхитати ситуацію в інформаційному просторі України. Один із інструментів такого впливу – це за рахунок ботоферм, які розганяють проросійські наративи в Інтернеті, – сказав він.

За словами Вітюка, СБУ успішно протидіє ворогу у кіберпросторі, регулярно відбиваючи масовані атаки на державні ресурси, об’єкти критичної інфраструктури, телекомунікаційні компанії тощо. Зокрема, за 10 місяців 2023 року нейтралізовано вже майже 4 тисяч кібератак.

Водночас Департамент кібербезпеки СБУ володіє інформацією, що РФ створює національну систему кібернападу, впроваджуючи відповідні предмети в освітні програми навчальних закладів, щоб залучати до хакерської діяльності навіть студентів. Усе це під контролем спецслужб.

Це вже тепер не тільки про кадрових спецслужбістів. У нас є інформація, що в низці освітніх закладів вже викладають предмети “кібератаки на цивільну інфраструктуру”. Вони хочуть наростити масштаби атак і кількість людей, які можуть це професійно робити. До речі, навчають як атакувати не лише українські системи, а і країн партнерів, – заявив Ілля Вітюк.

Це при тому, що тисячі російських хакерів, зокрема й кіберзлочинці, найняті Росією, уже працюють проти України. Вони фінансуються спецслужбами, чиї дослідницькі лабораторії та інститути допомагають розробляти засоби кібервпливу.

Їхня мотивація – не хакінг заради грошей, а знищення нашої держави. А при такому підході від російської кіберагресії серйозно страждатимуть й інші країни, – наголосив Вітюк.

Попри те, що Росія тестує свою кіберзброю в Україні, Служба безпеки комплексно протидіє впливу РФ.  Наша держава стала своєрідним щитом від кібератак для всього західного світу.

Нагадаємо, Кількість викладачів вишів перевищує потреби - МОН

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next