В Україні запустили безкоштовне навчання для військових та людей з інвалідністю

В Україні запустили безкоштовне навчання для військових та людей з інвалідністю

Учасники бойових дій та українці, які отримали інвалідність через війну, можуть безкоштовно навчатися в Україні. Уряд запустив експериментальний проєкт.

Про це повідомляє на урядовий портал.

Відтепер ветерани війни та особи з інвалідністю можуть отримати безкоштовне професійне навчання. Йдеться про підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Наразі в Україні є 8 центрів у таких областях:

  • Дніпропетровській;
  • Полтавській;
  • Харківській;
  • Одеській;
  • Львівській;
  • Рівненській;
  • Сумській;
  • Івано-Франківській.

Навчання проводиться за 95 робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації і триває до шести місяців. Навчатися можна на денній чи вечірній формі або дистанційно.

Заявку на навчання можна подати онлайн. Погодити навчання повинні не пізніше ніж на п'ятий робочий день з дня подання документів.

Учасників бойових дій та супроводжуючих, якщо навчання проходить людина з першою групою інвалідності, забезпечують житлом і компенсують проїзд. Після закінчення видається документ державного зразка.

Нагадаємо, Освітянам двічі підвищуватимуть зарплату

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії
Росія хоче спровокувати Україну та її міжнародних партнерів на агресію. Однак, український політик та секретар РНБО заявив, що українська армія готова дати відсіч російській агресії.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом" Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом"
Австрійська газета "Der Standardat" в одному зі своїх матеріалів використала російську пропаганду й назвала війну в Україні "громадянським конфліктом".
Loading...
Load next