Дії в надзвичайних ситуаціях: уряд ухвалив рішення для навчань у школах, вишах і дитсадках

Дії в надзвичайних ситуаціях: уряд ухвалив рішення для навчань у школах, вишах і дитсадках

Кабінет міністрів ухвалив створити в закладах освіти матеріально-технічну базу для навчання діям у надзвичайних ситуаціях.

Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Внесено зміни до Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях, якими передбачено створення у закладах освіти матеріально-технічної бази для навчання дітей дошкільного віку, учнів та студентів, що забезпечить виконання навчальних програм з вивчення заходів безпеки, способів захисту від впливу небезпечних факторів, викликаних надзвичайними ситуаціями, надання домедичної допомоги.

За його словами, уряд також вніс зміни до Порядку проведення навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких повʼязана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.

Встановлено, що підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників, які проводять навчання здобувачів освіти діям у надзвичайних ситуаціях, здійснюється шляхом проведення функціонального навчання відповідно до держзамовлення за рахунок коштів держбюджету, передбачених для фінансування ДСНС.

Нагадаємо, Пентагон розкрив деталі нового пакета військової допомоги для України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму
Кремль планує відпрацювати оборону, так званий "марш-кидок" та "наступальні дії". Також планують залучити різні види зброї.
СБУ розпочинає планові навчання на Донбасі: зі зброєю і технікою СБУ розпочинає планові навчання на Донбасі: зі зброєю і технікою
СБУ просить у разі пересування містом мати при собі паспорт або інший документ, що посвідчує особу.
Loading...
Load next