Сейсмологи назвали причину потужних землетрусів у світі

Сейсмологи назвали причину потужних землетрусів у світі

Дослідники вважають, що підземні поштовхи можуть бути продовженням потужних землетрусів багатовікової давності.

Увага громадськості привернена до Ісландії, де можливе виверження вулкана найближчим часом: влада вже провела евакуацію жителів міста, що знаходиться над 15-кілометровим тунелем магми, і вчені намагаються передбачити можливі наслідки. Нове дослідження зосередилося на зв'язку між сучасними землетрусами та потужними підземними поштовхами, що відбувалися у минулому.

Як повідомляє Science Alert , група вчених проаналізувала три найбільші землетруси в історії Північної Америки і припустила, що ці події, ймовірно, залишили свій відбиток у вигляді афтершоків, які тривають в даний час. Вони звернули увагу на три землетруси:

  • 1663 року стався землетрус у південно-східному Квебеку, Канада.
  • У 1811 році землетрус на кордоні Міссурі та Кентуккі.
  • У 1886 році землетрус у Південній Кароліні.

Всі ці події відбулися всередині континенту, далеко від меж тектонічних плит, але, як і раніше, викликають сейсмічну активність. Вчені використали статистичний метод і зосередилися на цих трьох землетрусах, щоб визначити, наскільки сучасні підземні поштовхи можуть бути пов'язані з афтершок минулих землетрусів.

Результати дослідження показують, що залежно від розміру та місця розташування головного поштовху в Новому Мадриді, від 10% до 65% сучасних землетрусів у цьому регіоні, ймовірно, є афтершоками. Для Північної Кароліни ця цифра становить 72%. Вчені зробили висновок, що суміш афтершоків і фонової сейсмічності може бути звичайним явищем на стабільних континентах.

Нагадаємо, У Чехії за добу зібрали понад $133 тисячі на гелікоптер Black Hawk для України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Зміна клімату на планеті: липень 2021 року став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень Зміна клімату на планеті: липень 2021 року став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень
Вчені зафіксували, що липень 2021 року став найспекотнішим місяцем на Землі за всю історію досліджень від 1880 року.
Кільцеве сонячне затемнення: в Україні можна буде побачити "вогняне кільце" Кільцеве сонячне затемнення: в Україні можна буде побачити "вогняне кільце"
Затемнення почнеться о 13:26 за київським часом і триватиме близько півтори години.
20 січня — День Автономної республіки Крим 20 січня — День Автономної республіки Крим
Пам'ятна дата, пов'язана з проведенням «всекримського референдуму» щодо відновлення автономної республіки в Криму.
Loading...
Load next