Рада підтримала проєкт Закону про застосування англійської мови в Україні

Рада підтримала проєкт Закону про застосування англійської мови в Україні

Верховна Рада підтримала законопроєкт 9432 про застосування англійської мови в Україні.

Про це повідомляє нардеп Ярослав Железняк.

Відомо, що ЗА проголосувало 278 народних депутатів.

Проект передбачає офіційне закріплення статусу англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні, визначення категорії посад, кандидати на зайняття яких зобовʼязані володіти англійською мовою, унормування особливостей застосування англійської мови в роботі органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підрозділів екстреної допомоги населенню, під час перетину державного кордону, у сферах освіти, транспорту, охорони здоровʼя, ‒ йдеться у повідомленні.

Також нардеп додав, що "норма про показ англомовних фільмів у кінотеатрах мовою оригіналу з субтитруванням українською була виключена рішенням Комітета".

Нагадаємо, У Польщі завершили розслідування шпигунської мережі рф

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет
Верховна рада схвалила законопроєкт №4212 про зміни до статті 22 закону "Про рекламу". Зокрема згідно із цим законопроєктом в Україні реклама електронних сигарет, рідин до них та тютюнових виробів для електричного нагрівання буде забороненою.
В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки
З 16 квітня в Україні набули чинності закони щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки. Окрім цього зросли штрафи за хибний виклик рятувальників, поліції і швидкої допомоги.
Рада ухвалила законопроєкт про декретну відпустку для чоловіків Рада ухвалила законопроєкт про декретну відпустку для чоловіків
Верховна Рада має намір надати батькові можливість брати відпустку до двох тижнів при народженні дитини. Ухвалення відповідного законопроєкту №3695 у другому читанні та в цілому підтримали 269 народних депутатів на позачерговому засіданні парламенту в четвер, 15 квітня.
Loading...
Load next