Україна планує змінити підхід до призову - The Guardian

Україна планує змінити підхід до призову - The Guardian

Український уряд планує змінити практику призову на військову службу, щоб зберегти боєздатність після майже двох років повномасштабної війни з Росією.

Про це повідомляє The Guardian. 

За словами одного з високопосадовців, про зміни буде оголошено цього тижня. Вони включатимуть використання приватних рекрутингових компаній для проведення більш ефективного призову, аби переконати призовників у тому, що вони будуть залучені на посадах, які відповідають їхнім навичкам, а не просто відправлені на фронт.

Деякі люди бояться, бояться померти, бояться стріляти, але це не означає, що вони не можуть бути залучені до інших видів діяльності... Тепер у нас є новий міністр з новим підходом, - сказав секретар Ради національної безпеки України Олексій Данілов в інтерв'ю Guardian.

Він сказав, що армія співпрацюватиме з двома найбільшими рекрутинговими компаніями України, щоб виявити людей з конкретними навичками, а також відмовити кваліфікованих українців, які хочуть допомогти армії, але не хочуть йти на фронт, від спроб ухилитися від призову.

Мобілізація стане більш гнучкою, будуть оголошуватися ті спеціальності, які потрібні, і люди будуть йти добровольцями на конкретну посаду. Наприклад, потрібні зварювальники, механіки і так далі, - сказав Данілов.

Секретар РНБО визнав, що проблема призову існує, але сказав, що російська пропаганда перебільшує її масштаб.

Росія намагається підігріти це питання, кажучи, що у нас не вистачає солдатів, що у нас проблеми з мобілізацією... У житті завжди є проблеми, давайте не будемо їх переоцінювати, - сказав він.

Джерело в міністерстві оборони України підтвердило, що контракти з рекрутинговими компаніями вже підписані, але не надало жодних подробиць. 

Нагадаємо, Компанія BioNTech успішно випробувала вакцину проти раку

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти піднімають вік "мобілізованих" з ОРДЛО до 65 років Окупанти піднімають вік "мобілізованих" з ОРДЛО до 65 років
Також масово мобілізовують студентів.
Осінній призов-2021: відомо коли стартує строкова служба та кількість юнаків, яких планують залучити Осінній призов-2021: відомо коли стартує строкова служба та кількість юнаків, яких планують залучити
Полковник Микола Качаненко повідомив, що найбільше людей призвуть у Дніпропетровській та Харківській областях – 1300 і 972 особи відповідно.
Loading...
Load next