Пів мільйона гривень за послуги з асфальтування дороги: столичного чиновника викрили на одержанні хабара

Пів мільйона гривень за послуги з асфальтування дороги: столичного чиновника викрили на одержанні хабара

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру  посадовцю столичного комунального підприємства у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди ( ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, начальник з виробничих питань КП «ШЕУ по ремонту та утриманню автомобільних шляхів і споруд на них Солом’янського району» Києва, використовуючи службове становище, вимагав у громадянки України неправомірну вигоду.

За 500 тис грн він пообіцяв забезпечити проведення робіт з асфальтування під’їзної дороги до будинку в Солом’янському районі міста Києва працівниками комунального підприємства. У ході слідства правоохоронці задокументували одержання посадовцем неправомірної вигоди у два етапи.

За виконання підготовчих робіт з асфальтування під’їзної дороги він одержав «аванс» у 2 тис доларів США. А вже за тиждень отримав від громадянки решту обумовленої суми – 425 тис грн.

Під час контролю за вчиненням злочину посадовця затримали у порядку ст. 208 КПК України. За місцем роботи та проживання затриманого провели обшуки. Вилучили 2 тис доларів США, одержаних під час першої передачі неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Суддів Київського апеляційного суду викрили на хабарі в $35 тисяч

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Один із найбільших ТРЦ Європи відкрили у Києві (фото) Один із найбільших ТРЦ Європи відкрили у Києві (фото)
Торгово-розважальний центр Respublika Park відкрили у Києві.
Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото) Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото)
Столичні поліцейські влаштували рейд та перевірили 533 заклади Києва.
Loading...
Load next