Новий проєкт охопить майже 10 тисяч закладів: Клименко - про безпеку в школі

Новий проєкт охопить майже 10 тисяч закладів: Клименко - про безпеку в школі

Новий проєкт із створення в Україні безпечного освітнього середовища буде масштабним - він охопить понад 10 тисяч навчальних закладів.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Найближчим часом МВС та Міносвіти за дорученням Президента України та рішенням уряду реалізують масштабний проєкт з безпечного освітнього середовища, який охопить понад 10 тисяч навчальних закладів. Мета – щоб у кожній школі був екіпірований працівник поліції, навчений за новими програмами, - зазначив очільник МВС.

За його словами, такий поліцейський разом із педагогами буде вживати заходів із пропускного режиму, публічного порядку, а також реагувати на звернення та повідомлення учнів і вчителів. Він розповів, що цей поліцейський також відповідатиме і за направлення дітей до укриттів.

Клименко заявив, що для цього ДСНС разом з Міносвіти знову перевірять всі укриття.

85% закладів освіти вже мають паспорти безпеки, де ми зважаємо не тільки на укриття, а і як школа обладнана пожежною та охоронною сигналізаціями, чи є пішохідний перехід біля школи, магазини, які продають цигарки й алкоголь, - поінформував міністр.

Він зазначив, що йдеться також про встановлення на входах до шкіл рамкових, аркових і ручних детекторів, щоб будь-яка стороння особа чи діти не могли пронести до навчального закладу небезпечні предмети.

Нагадаємо, Укрзалізниця запустить швидкісний поїзд на маршруті Київ - Тернопіль

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next