В Україна прогнозують мокрий сніг і дощі, вдень - плюсова температура

В Україна прогнозують мокрий сніг і дощі, вдень - плюсова температура

Погода на вихідних 16-17 грудня в Україні загалом буде відповідати календарній нормі. Проте назвати її стабільною та однорідною не можна: у різних регіонах очікуються мокрий сніг і сильні дощі, плюсова температура вдень і помірні морози вночі.

Про це повідомили в Sinoptik.ua.

За даними синоптиків, у суботу майже в усіх областях термометри вдень покажуть 0 °С. Уночі найхолодніше буде на півночі – до -9 °С, у центрі та на заході – до -5...-7 °С, на сході – -3...-4 °С. Нічна температура в південних регіонах становитиме близько 0 °С.

Загалом істотних опадів не передбачається. Невеликий сніг пройде лише на заході України, місцями – мокрий сніг, тому всім учасникам дорожнього руху варто бути особливо уважними.

У неділю практично всі регіони країни, крім південних та східних, накриє мокрим снігом із дощем (до 9 мм опадів у Сумській, Чернігівській, Житомирській та Вінницькій областях). На Рівненщині пройде сильний дощ.

У більшості областей термометри покажуть +2…+4 °С (уночі – близько 0 °С). На півночі, у Донецькій, Запорізькій, Харківській та Черкаській областях очікується близько 0 °С (уночі – -4…-6 °С). Найхолодніше буде на Луганщині: вдень стовпчики термометрів опустяться до -3 °С, уночі – до -7 °С.

У понеділок у багатьох регіонах України вдень буде плюсова температура. У середньому очікується до +2…+4 °С. Найтепліше буде на півдні, у Рівненській, Волинській і Київській областях – +4…+6 °С, найпрохолодніше – на сході та Закарпатті (близько 0 °С).

На заході, у Київській і Чернігівській областях погода на початку тижня буде похмурою, але без істотних опадів. У центрі та на півдні пройдуть невеликі дощі. У східних областях мокрий сніг із дощем може ускладнити ситуацію на дорогах.

Нагадаємо, Німеччина відправляє Україні найбільшу партію «зимової» гуманітарки

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Після вихідних зі снігом Україні прогнозують «мокру» негоду Після вихідних зі снігом Україні прогнозують «мокру» негоду
На вихідних 5-6 лютого температурні показники в різних частинах України значно відрізнятимуться: у східних та північних областях будуть слабкі та помірні морози, на півдні та заході стовпчики термометрів покажуть +3-4°.
Loading...
Load next