На Вінниччині затримали чоловіка, який вчинив наругу над могилами військових

На Вінниччині затримали чоловіка, який вчинив наругу над могилами військових

У Вінницькій області правоохоронці затримали чоловіка, який вчинив наругу над могилами військовослужбовців.

Про це повідомляє поліція Вінницької області.

У Вінницькому районі поліція затримала зловмисника, який вчинив наругу над могилами військовослужбовців. Чоловік затриманий у процесуальному порядку, наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. За таке правопорушення затриманому загрожує до 5 років позбавлення волі .

Відомо, що поліції надійшло повідомлення від жителя Оратівської громади про те, що в селі Новоживотів на кладовищі на могилах чотирьох захисників невідомі пошкодили фоторамки й забрали їхні фото. Упродовж кількох годин оперативники розшукали свідків, які бачили чоловіка, причетного до правопорушення.

Невдовзі правоохоронці встановили місце знаходження й самого зловмисника та затримали його в сусідньому селі, де він проживає. 35-річний затриманий раніше притягувався до відповідальності за крадіжки.

З його слів, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, він зайшов на територію кладовища, поламав рамки на могилах і забрав фото, які потім викинув.

Слідчими відділення поліції № 3 Вінницького районного управління проводиться досудове розслідування кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років ув’язнення.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру.

Нагадаємо, На Півночі країни створили "водні" мобільні групи - Наєв

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next