Тварини в укриттях: в Україні планують скасувати заборону для домашніх улюбленців

Тварини в укриттях: в Україні планують скасувати заборону для домашніх улюбленців

Міністерство внутрішніх справ України спільно з ДСНС підготували проєкт наказу, який дозволить громадянам брати домашніх улюбленців із собою в укриття.

Про це повідомила громадська організація із захисту тварин UAnimals, яка внесла відповідну пропозицію до МВС.

Зоозахисники попросили змінити наказ міністерства від 2018 року, де була закріплена норма про недопуск тварин в укриття.

У відповідь на нашу пропозицію міністерство повідомило, що пропонує вилучити цю застарілу норму. Зараз запропоновані зміни мають розглянути й прокоментувати інші органи (перелік цих органів неконкретизований), а потім їх зможуть ухвалити, - повідомили в UAnimals.

У проєкті наказу також буде передбачено обов'язки людей, які приводять тварин в укриття. Зокрема, власники будуть зобов'язані зробити так, щоб тварина не становила небезпеки для інших людей та тварин і не пошкодила майно.

Нагадаємо, Туск проводить нараду з силовиками на тлі появи "невідомого об'єкта" з території України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Києві та інших містах відбувся марш за права тварин (відео) У Києві та інших містах відбувся марш за права тварин (відео)
Кілька тисяч учасників ходи зібралися у парку Шевченка та пройшли ходою до Верховної Ради. Черговим маршем вони намагаються привернути увагу суспільства до проблем захисту тварин.
На березі Азовського моря відпочивальники помітили химерні створіння (фото) На березі Азовського моря відпочивальники помітили химерні створіння (фото)
Рапанів, які відклали свої яйця на мушлі мідії, в Азовському морі не повинно було б бути, адже водойма вважається недостатньо солоною для цих хижих скельних равликів.
Прикордонні собаки вперше візьмуть участь у параді до Дня незалежності (фото) Прикордонні собаки вперше візьмуть участь у параді до Дня незалежності (фото)
Всього для участі у параді дібрали 33 кінологів із собаками.
Loading...
Load next