Розвиток ШІ може вплинути на 40% робочих місць – МВФ

Розвиток ШІ може вплинути на 40% робочих місць – МВФ

Розвиток штучного інтелекту може призвести до того, що майже 40% робочих місць у всьому світі буде автоматизовано за його допомогою.

Про це повідомляє МВФ.

Директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва заявила, що вже необхідно уважно спостерігати за “тривожною тенденцією” і реагувати, щоб “запобігти подальшому розпалюванню соціальної напруги за допомогою технологій”.

Згідно з аналізом, вплив ШІ ймовірно становитиме 60% на робочі місця у розвинених економіках та 26% – у країнах з низьким рівнем доходу. Половина працівників може виграти від інтеграції штучного інтелекту, але в інших випадках ця технологія може замінити людей, що призведе до зниження попиту на робочу силу.

Деякі країни не мають необхідної інфраструктури або висококваліфікованої робочої сили, щоб повноцінно скористатися можливостями штучного інтелекту, що може збільшити рівень нерівності між націями, – заявила Георгієва

Водночас Георгієва вказала на потенціал збільшення виробництва та доходів у всьому світі завдяки ефективному використанню штучного інтелекту.

Нагадаємо, Оборонні заводи в Польщі нарощують виробництво – Rzeczpospolitа

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next