У "Дії" запустили опитування держслужбовців, які отримували зарплати за рахунок бюджетної підтримки США

У "Дії" запустили опитування держслужбовців, які отримували зарплати за рахунок бюджетної підтримки США

Міністерство фінансів та Міністерство цифрової трансформації України розпочинають опитування держслужбовців, які отримували зарплати за рахунок бюджетної підтримки США.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Отримувачі заробітних плат за рахунок прямої бюджетної підтримки США у 2022–2023 роках зможуть відповісти на питання чинної системи платежів з держбюджету України. Завдяки цьому буде зібрано необхідну інформацію для аналізу та вдосконалення системи платежів із держбюджету. У довгостроковій перспективі це сприятиме посиленню контролю за рухом коштів аж до кінцевого отримувача і ще більшій прозорості, у тому числі у використанні коштів допомоги від американських платників податків, - йдеться в повідомленні.

Опитування, як стверджують у Мінфіні, має стати дієвим доповненням до існуючої багаторівневої системи моніторингу та аудиту прямої бюджетної підтримки, впровадженої урядом України, Світовим банком і USAID.

Забезпечення прозорого використання фінансової підтримки від США, а також будь-якої іншої іноземної допомоги є пріоритетом для уряду України. Це опитування є одним із багатьох способів, за допомогою яких ми збираємо інформацію про виплати з держбюджету за рахунок прямої бюджетної підтримки і перевіряємо чи вчасно та у повному обсязі їх було здійснено. Відповіді опитаних стануть значним внеском у масштабну роботу, яку ми проводимо, щоб фінансова підтримка наших партнерів надходила до визначених отримувачів, - зазначив глава відомства.

За останні два роки майже 150 тисяч держслужбовців отримали зарплати завдяки фінансовій підтримці проєкту Світового банку “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні” (PEACE in Ukraine). У рамках зазначеного проєкту 80% коштів надійшло саме від уряду США.

Нагадаємо, Умєров скасував свій візит до Франції "з міркувань безпеки"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Справа "Укртелефільму": повідомлено про підозру ще чотирьом особам Справа "Укртелефільму": повідомлено про підозру ще чотирьом особам
Колишні службовці держпідприємства підозрюються у завданні збитків.
"Це капля в морі": що думають українські ФОПи про карантинні виплати від держави (Відео) "Це капля в морі": що думають українські ФОПи про карантинні виплати від держави (Відео)
Влада проявила «турботу», виділивши ФОПам, які зазнали збитків через пандемію по 8 тис грн. Підприємці вважають це каплею в морі та піаром.
Loading...
Load next