Україна працюватиме над поверненням закордонного майна, яке росія захопила після розпаду СРСР

Україна працюватиме над поверненням закордонного майна, яке росія захопила після розпаду СРСР

Україна почне працювати над поверненням української частки закордонних активів, які належать до радянської спадщини. Після розпаду СРСР їх захопила росія.

Про це повідомили у Фонді державного майна.

Цю ініціативу реалізуватимуть у співпраці з Міністерством закордонних справ. У Фонді держмайна стверджують, що вона стосуватиметься того майна, яке після розпаду СРСР «несправедливо й незаконно захопила росія». Про яке саме майно йдеться, там не уточнили.

А втім, зазначили, що такі об’єкти готові приватизувати, і їх можуть використати для підтримки ЗСУ.

ФДМУ готовий до приватизації таких об’єктів, адже вони можуть стати одним із джерел внутрішнього резерву України для підтримки Збройних сил, — заявили у Фонді.

Крім того, МЗС і Фонд держмайна домовилися спільно займатися промоцією об’єктів великої приватизації для іноземних інвесторів.

Наша мета — продемонструвати міжнародній спільноті кейси успішної приватизації. Це допоможе в розбудові іміджу України як надійного партнера для інвестицій, — сказав очільник Фонду Віталій Коваль.

Нагадаємо, Ці зміни роблять державу стійкішою ‒ Умєров про закон щодо мобілізації

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Росіяни планували паспортизувати мешканців Київщини документами СРСР, – СБУ Росіяни планували паспортизувати мешканців Київщини документами СРСР, – СБУ
Служба безпеки виявила ворожий схрон з бланками паспортів колишнього СРСР.
Науковці з України та Туреччини будуть досліджувати радянсько-російські наративи Науковці з України та Туреччини будуть досліджувати радянсько-російські наративи
Історія України загалом та історія українсько-турецьких відносин, зокрема, довгий період викладалася під впливом радянсько-російських наративів.
Loading...
Load next