Готували вбивства поліцейського та депутата: на Полтавщині викрито 8 учасників банди

Готували вбивства поліцейського та депутата: на Полтавщині викрито 8  учасників банди

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури викрито 8 учасників озброєної банди на чолі з кримінальним авторитетом.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

До її складу входили син організатора та його знайомі. Наразі учасникам банди повідомлено про підозру. За даними слідства, діяла банда у м. Кременчук.

Упродовж вересня 2023 – лютого 2024 років підозрювані готували вбивство заступника начальника одного з райуправлінь поліції в Дніпропетровській області та депутата Полтавської облради.

Поліцейського мали намір позбавити життя через професійну діяльність, а депутата – у зв’язку з громадською роботою щодо боротьби з незаконним обігом наркотиків та психотропів. Також встановлено причетність учасників банди до умисного вбивства жителя Кременчука, який з ними конфліктував.

У вересні 2023 року чоловіка застрелили з мисливської рушниці неподалік місця проживання. Другою жертвою міг стати кременчуківець, який продав рушницю підозрюваним, проте під час переслідування йому вдалося втекти від учасників банди.

Наразі 4 особам вже обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою, стосовно інших – питання вирішується.

Нагадаємо, Справи Майдану: затримано ексміліціонера "Беркуту"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Я готую замах на Президента України в Гуті": на Прикарпатті чоловіку дали три роки за фейкове повідомлення "Я готую замах на Президента України в Гуті": на Прикарпатті чоловіку дали три роки за фейкове повідомлення
Українець протягом року двічі повідомляв про наміри скоїти замах на президента України Володимира Зеленського. Лист про підготовку замаху на Зеленського надіслав через e-mail до СБУ, поліції і прокуратури з телефону матері, з якою проживає.
Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео) Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео)
Фігурантам справи про напад на журналістів так і не вручили підозри. Правоохоронці наразі не знають, де вони знаходяться, тому залишили їм повістки на допит за місцем роботи.
Вбивство Георгія Гонгадзе: посольство США закликало українську владу притягнути вбивць до відповідальності (відео) Вбивство Георгія Гонгадзе: посольство США закликало українську владу притягнути вбивць до відповідальності (відео)
Жорстоке вбивство українського опозиційного журналіста та громадського діяча Георгія Гонгадзе трапилось у 2000 році. Згодом 2 листопада того самого року його обезголовлене тіло знайшли в Таращанському лісі. Поховали тіло вбитого журналіста 22 березня 2016 року в Києві, однак замовники вбивства досі не встановлені.
Loading...
Load next