Понад 2 млн грн збитків: Голову НСЗУ з Чернівців підозрюють у службовій недбалості

Понад 2 млн грн збитків: Голову НСЗУ з Чернівців підозрюють у службовій недбалості

Голову Національної служби здоров'я України Наталію Гусак з Чернівців підозрюють у службовій недбалості. За даними слідства, вона допустила зайві витрати бюджетних грошей у розмірі понад 2 мільйони гривень.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Правоохоронці заявили, що у квітні 2022 року на замовлення Нацслужби здоров’я України одне зі спеціалізованих держпідприємств проводило адміністрування центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я.

В акт здачі-приймання послуг підприємство внесло всі роботи, передбачені договором, а також обсяг робіт, які не виконували. За версією слідства, Гусак неналежно перевірила, які роботи підприємство виконало, та не вжила заходів для зменшення загальної суми договору. Через це було витрачено понад 2 мільйони грошей на послуги, яких не надали.

Під час проведення обшуків за місцем проживання та роботи Гусак правоохоронці виявили та вилучили документи та речові докази.

Гусак повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає позбавлення волі від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без штрафу.

Наразі розглядають питання щодо обрання Гусак запобіжного заходу.

Нагадаємо, ДБР проводить обшуки в приміщеннях київських ТЕЦ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next