З України намагалися незаконно вивезти поштою рештки істот, яким близько 400 млн років

З України намагалися незаконно вивезти поштою рештки істот, яким близько 400 млн років

Митники в Києві виявили спробу незаконного вивезення з України за кордон поштою цінних скам’янілостей, серед яких були рештки давніх істот віком близько 400 мільйонів років.

Про це повідомляє Державна митна служба України.

Експерти-палеонтологи визнали, що ці фосилії мають велику культурну і наукову цінність та є унікальною геологічною спадщиною. Під час митного огляду міжнародного поштового відправлення із Тернополя до Тайваню, митники помітили скам’янілості з характерними зовнішніми рисами давніх істот. Припущено, що така знахідка може бути дуже стародавньою.

Скам’янілості були негайно направлені для експертизи до Національного науково-природничого музею НАН України.

За висновками експертів, ці фосилії складалися з плиток червоного пісковику раннього девонського періоду, а також містили панцир “риб” Protopteraspis двох видів, а ще – слабко зцементований вапняк із крабом Daira speciose та черепашкою червоного молюска Halyotis sp.

За встановленими у музеї даними, знахідки є оригінальними фосиліями з басейну річки Дністер на Поділлі. Вік трьох із них оцінюється приблизно у 400 мільйонів років, а решток краба та молюска – у 10-20 мільйонів років.

Київська митниця склала протокол про порушення митних правил згідно зі статтею 473 Митного кодексу України стосовно громадянина, який намагався вивезти ексклюзивні палеонтологічні зразки за кордон. Палеонтологічні цінності вилучено.

Нагадаємо, Ціна біткойна піднялася вище $51 000

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску
Влада України та Румунії домовились про відкриття нових пунктів пропуску на спільному кордоні. Зокрема планується якнайшвидше провести консультації щодо відкриття додаткових пунктів.
Які країни відкриті для українських туристів
Міністерство закордонних справ України назвало нові напрямки. Зараз до списку 104 дозволених 104 країни додались 9 нових.
Loading...
Load next