На Миколаївщині затримали посадовця Укртрансбезпеки

На Миколаївщині затримали посадовця Укртрансбезпеки

На Миколаївщині ДБР затримало керівника Укртрансбезпеки на мільйонних поборах з перевізників.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Протягом 2023 року та до початку 2024 року виконувач обов’язків начальника Укртрансбезпеки у Миколаївській області налагодив систему поборів з підприємців. Він встановив щомісячну «таксу» від 500 грн до 5 тис. грн з перевізника за можливість спокійно працювати при перевезенні товарів областю. Сума залежала від кількості вантажівок у комерсантів.

За оперативними даними, за такий «контроль» над безпекою на транспорті посадовець в день отримував щонайменше 50 тис. грн. Посадовця Укртрансбезпеки затримали під час отримання чергового хабаря у розмірі 4 тис. грн у порядку ст. 208 КПК України.

За даними Миколаївської обласної прокуратури, під час проведення обшуку в автомобілі посадовця вилучено близько 50 тис. грн, які, за даними слідства, він міг отримати від перевізників. Затриманому суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 242 240 грн.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Путін розпочав підготовку до можливої широкомасштабної війни проти НАТО

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Застукали на гарячому": невдалий хабар Донецького судді (відео) "Застукали на гарячому": невдалий хабар Донецького судді (відео)
Співробітники ДБР викрили на шахрайстві суддю Донецького окружного адміністративного суду, який за гроші обіцяв "допомогти" ухваленню судового рішення на користь заявника.
Брата судді Вовка "спіймали на гарячому": мільйони доларів та сотні тисяч євро Брата судді Вовка "спіймали на гарячому": мільйони доларів та сотні тисяч євро
У брата глави Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка та його спільника, НАБУ і САП виявили величезні обсяги готівки. Зокрема, понад 3,7 мільйона доларів, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів, 230 тисяч гривень та навіть 100 шекелів.
НАБУ затримало брата судді Вовка при отриманні хабаря НАБУ затримало брата судді Вовка при отриманні хабаря
Національне антикорупційне бюро України затримало при отриманні хабаря на суму 100 тисяч доларів, брата голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.
Loading...
Load next