Путін розпочав підготовку до можливої широкомасштабної війни проти НАТО

Путін розпочав підготовку до можливої широкомасштабної війни проти НАТО

Відновлення Московського та Ленінградського військових округів у РФ підтримує паралельні цілі консолідації контролю над російськими військовими операціями в Україні в коротко- та середньостроковій перспективі, а також підготовки до можливої майбутньої широкомасштабної війни проти країн НАТО у довгостроковій перспективі.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Президент РФ путін 26 лютого підписав два укази, які офіційно відновлюють Московський та Ленінградський військові округи, закріплюючи основні зусилля з реструктуризації та реформування російської армії.

Аналітики ISW вважають, що указ Путіна від 26 лютого, що офіційно розформовує Західний військовий округ (ЗВО), який Міністерство оборони РФ утворило в 2010 році шляхом злиття Московського (МВО) та Ленінградського військових округів (ЛВО), є ознакою підготовки до можливої майбутньої широкомасштабної війни РФ проти країн НАТО у довгостроковій перспективі.

Раніше ЗВО охоплював зони російського кордону з північно-східною частиною України, Білоруссю та країнами Балтії, що розтягувало стратегічний фокус ЗВО між наглядом за російськими операціями в Україні після початку повномасштабного вторгнення 2022 року та протидією країнам НАТО. Таким чином, повторний поділ ЗВО на МВО та ЛВО є прямим вирішенням цієї проблеми. ЛВО тепер проходитиме уздовж північно-східного кордону НАТО, а МВО межуватиме з північно-східною частиною України та Польщею, що дозволить РФ одночасно виставляти війська проти країн НАТО та оптимізувати командування та контроль над військами для ведення війни в Україні.

Раніше Путін стверджував, що було необхідно утворити ЛВО після того, як Фінляндія приєдналася до НАТО у 2023 році, сигналізуючи про очевидний намір Кремля використовувати ЛВО для позиціонування своїх військ проти країн НАТО.

Нагадаємо, Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next