Генпрокурори України та Польщі закликали українців свідчити про воєнні злочини рф

Генпрокурори України та Польщі закликали українців свідчити про воєнні злочини рф

Генеральний прокурор України Андрій Костін і міністр юстиції та генпрокурор Польщі Адам Боднар закликали українців та українок, які наразі перебувають у Польщі, надавати свої свідчення правоохоронцям цієї країни про воєнні злочини РФ.

Відповідне відеозвернення оприлюднене Офісом генпрокурора України.

Якщо ви пережили воєнні злочини, скоєні Росією, або стали їх свідком, звертайтеся до найближчої поліцейської дільниці за місцем вашого перебування або до прокуратури. Для нас цінні будь-які дані: ваші покази, фото та відео. Кожен факт може стати вирішальним для доведення провини воєнних злочинців. Не мовчіть. Ваші свідчення - ваш внесок у перемогу, - сказав Костін.

За словами Боднара, Польща дуже активно залучена до процесу розслідування воєнних злочинів, скоєних в Україні.

Польща входить до складу слідчої групи, допомагаючи українській стороні притягнути до відповідальності винуватців воєнних злочинів. Своєю чергою, є дуже важливий аспект, який цю відповідальність наближає, а саме - процес документування цих злочинів, які були вчинені в Україні. Можливо, саме ви могли бути свідками таких злочинів, - сказав генпрокурор Польщі.

Міністр юстиції Польщі закликав українців, якщо вони були свідками цих злочинів, свідчити про них у найближчі до них правоохоронні структури у Польщі.

За його словами, ці свідчення допоможуть в майбутньому притягти винних до відповідальності.

Завдяки встановленню всіх фактів, завдяки співпраці польської прокуратури з українськими колегами ми можемо зібрати якомога більше матеріалів та доказів, щоб довести злочинний характер російської агресії, довести російські воєнні злочини. І польські прокурори також працюють над документуванням цих злочинів, - розповів Боднар.

Генпрокурор України зазначив, що сьогодні у всіх українців є одне бажання та одна мета - перемога над РФ.

Та ми свідомі, що перемога не буде остаточною без перемоги справедливості. І для відновлення справедливості нам потрібна ваша допомога, - зазначив Костін, звертаючись до українців у Польщі.

Нагадаємо, До Києва прибув віцепрезидент Єврокомісії Домбровскіс

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий Від отриманого поранення: на Донбасі помер український військовий
У померлого українського бійця, який був робом із Житомирської області, залишилася дружина та двоє дітей - осиротіла падчерка і син 6-ти років.
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін
Українська сторона передала окупантам свої списки на обмін полоненими ще взимку, однак ті своєю чергою спромоглись на відповідь лише зараз.
Loading...
Load next