Поширював прокремлівську пропаганду: уряд Чехії вислав із країни киянина

Поширював прокремлівську пропаганду: уряд Чехії вислав із країни киянина

На підставі рішення МВС уряд Чехії вислав із країни громадянина України Олександра Барабанова, анулювавши його документ про постійне місце проживання (ПМП).

Про це повідомляє "Чеське радіо" з посиланням на видання Deník N.

Зазначається, що МВС Чехії, яке спирається на інформацію контррозвідки, вважає Барабанова є людиною, здатною завдати шкоди безпеці чеської держави. З 2014 р., коли РФ здійснила незаконну анексію українського півострова Крим, Барабанов активно поширював у Чехії прокремлівську та антиукраїнську пропаганду, наприклад, стверджуючи, що "росіян в Україні переслідують фашисти".

Уродженець Києва Олександр Барабанов підтвердив виданню Deník N, що його ПМП було анульовано.

У мене український паспорт. Куди мене вишлють? Не знаю. За межі ЄС. Якщо мене вишлють в Україну, то побоююся, що я буду на кордоні заарештований і насильно відправлений на фронт. Я цього не хочу, - наводить газета слова висланого з Чехії українського громадянина.

За даними Deník N, наразі Олександр Барабанов, який проживав у Чехії понад 20 років, перебуває в Азербайджані. У Чехії залишилися його батьки, бабуся, дружина і діти.

Нагадаємо, Російські хакери хотіли обдурити політиків у Німеччині ‒ Bloomberg

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео) З ляльками "Путіна" та "Лукашенка" : у Празі відбувся протест проти сучасних диктаторів (фото, відео)
Учасники групи «Капутін» з 2014 року влаштовують у Чехії різні акції протесту проти російського впливу у Європі.
Loading...
Load next