Міжнародний реєстр збитків України розпочне приймати заяви з 2 квітня

Міжнародний реєстр збитків України розпочне приймати заяви з 2 квітня

Міжнародний реєстр збитків уже 2 квітня 2024 року відкриє для українців подання заяв про відшкодування втрат, шкоди і збитків, завданих агресією російської федерації проти України.

Про це повідомила пресслужба Реєстру.

Тепер наша увага зосереджується на посиленні спроможності RD4U приймати та опрацьовувати заяви. Реєстр готовий бути у центрі цього процесу, який прокладе шлях до компенсаційного механізму, справедливої та ефективної компенсації, — сказав виконавчий директор Реєстру збитків для України Маркіян Ключковський.

Відкриття відбудеться в Гаазі у межах міністерської конференції «Відновлення справедливості для України», на якій будуть присутні генсекретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич, керівники міжнародних організацій, а також міністри та високопосадовці з понад 60 держав.

Першочергово RD4U зосередиться на категорії пошкодженого чи зруйнованого житлового нерухомого майна. Очікується, що в цій категорії подадуть від 300 000 до 600 000 заяв.

Потім відкриють додаткові категорії, приділяючи особливу увагу заявам від людей, які найбільше постраждали від війни, а також заявам, пов'язаним із пошкодженням або руйнуванням об'єктів критичної інфраструктури України. 

Заяви подаватимуться до RD4U через українську цифрову систему «Дія», що полегшить збір доказів, які додаватимуться до заяв. Також розробляється можливість заявляти про шкоду й офлайн, наприклад через ЦНАПи

Нагадаємо, Чеська ініціатива: Польща подвоїть фінансування щодо закупівлі боєприпасів для України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії
Росія хоче спровокувати Україну та її міжнародних партнерів на агресію. Однак, український політик та секретар РНБО заявив, що українська армія готова дати відсіч російській агресії.
Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом" Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом"
Австрійська газета "Der Standardat" в одному зі своїх матеріалів використала російську пропаганду й назвала війну в Україні "громадянським конфліктом".
Loading...
Load next