Мінсоцполітики впроваджує програму соціальної адаптації ветеранів та членів їхніх родин

Мінсоцполітики впроваджує програму соціальної адаптації ветеранів та членів їхніх родин

Міністерство соціальної політики впроваджує програму соціальної адаптації ветеранів та членів їхніх родин. Наразі послуга вже реалізується в трьох областях України.

Про це повідомляє Верховна Рада України.

Членкиня Комітету молоді і спорту Ірина Борзова зазначає, що метою цієї програми є створення умов для повернення до цивільного життя всієї родини ветерана. 

Наразі ця послуга реалізується у трьох регіонах - це Вінницька, Черкаська та Полтавська області. Програма складається з двох етапів. Перший - це соціальне відновлення ветеранів з родинами на базі санаторію протягом тижня.

З усією родиною працюватиме команда фахівців, соцпрацівників, психологів для того, щоб напрацювати подальший план, подальшу дорожню карту згідно з потребами родин ветеранів для подальшого переходу до цивільного життя. Також протягом тижня родина ветерана відновлює своє фізичне та ментальне здоров’я, ‒ зазначила Борзова.

За її словами, напрацьований план мають передати фахівцям соціальної сфери у громаді. Так реалізується другий етап програми - соціальне відновлення у громаді.

І в подальшому родину ветерана будуть супроводжувати, в подальшому будуть надавати ті послуги, які необхідні саме цій родині - це і освітні, і лікування, реабілітація, профорієнтації, допомога з працевлаштуванням, ‒ додала членкиня Комітету. 

Нагадаємо, У березні ППО Сухопутних військ знищила 326 російських дронів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next