Зросла кількість громадян Німеччини, які підтримують збільшення допомоги для України

Зросла кількість громадян Німеччини, які підтримують збільшення допомоги для України

З лютого зросла кількість громадян Німеччини, які вважають, що Захід повинен збільшити військову допомогу Україні.

Про це свідчать результати опитування ZDF-Politbarometer.

Якщо в лютому 2024 року за збільшення західної військової допомоги Україні виступали 33% німців, то нині їхня частка зросла до 42%.

31% респондентів вважає, що допомога зброєю Києву має залишитись на нинішньому рівні (у лютому – 33%), а 22% (у лютому – 28%) вважають, що вона має знизитись. Водночас помітно зросла частка громадян Німеччини, які скептично ставляться до того, що Україна зможе перемогти на полі бою.

Тих, хто в це не вірить, в опитуванні ZDF виявилось 82%. Це більше, ніж у серпні 2023-го, коли був зафіксований попередній максимум (70%). Лише 8% очікують на воєнну перемогу України (у серпні 2023 року таких був 21%).

Крім того, як показало опитування, переважна більшість (55%) респондентів виступають за вступ України до НАТО після закінчення війни, проти цього виступили 36%.

Нагадаємо, Литва розпочинає програму реабілітації для поранених військових ЗСУ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Уряд Німеччини опублікував перелік зброї, що готується до передачі Україні Уряд Німеччини опублікував перелік зброї, що готується до передачі Україні
Рашисти відправляться на концерт Кобзона від 30 артилерійських установок Gepard, комплексів ППО IRIS-T SLM і бронетранспортерів М113.
Loading...
Load next