Жили у Латвії в статусі біженців: Двох громадян рф засуджено до 20 років ув’язнення за жорстоке вбивство жінки

Жили у Латвії в статусі біженців: Двох громадян рф засуджено до 20 років ув’язнення за жорстоке вбивство жінки

Завдяки міжнародній співпраці прокурорів Офісу Генпрокурора в рамках спільної слідчої групи правоохоронців України та Латвії засуджено двох громадян рф – батька та сина.  

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Їх визнано винними у незаконному викраденні та позбавленні волі підприємиці – громадянки Республіки Білорусь, її подальшому вбивстві, а також у замаху на заволодіння майном потерпілої за відповідними статтями Кримінального кодексу Латвії.

Райсуд Відземського передмістя м. Риги призначив обом покарання - 20 років позбавлення волі та депортацію до рф після його відбуття.

За даними слідства, жінка була власницею житлового комплексу вартістю понад 4 млн євро на березі моря в курортному місті Саулкрасти Латвійської Республіки. Потерпіла зникла восени 2019 року. Востаннє її бачили з «клієнтом», що входив до складу організованої злочинної групи та діяв за вказівкою засуджених. Він приходив нібито оглянути нерухомість.

Після зникнення жінки встановлено, що організатори злочинної групи - двоє громадян рф батько і син, які жили у Латвії в статусі біженців, вирішили заволодіти її майном. Для цього вони запросили трьох знайомих громадян України, які спеціально приїхали в Латвію.

Під виглядом потенційних клієнтів учасники групи виманили жінку з житлового комплексу, затягли в машину і вивезли за межі міста. Там тортурами і погрозами намагалися змусити її переписати на їх користь маєток, а коли вона відмовилась — вбили.

Доказова база, зібрана правоохоронцями України у межах спільної слідчої групи, та вилучені речові докази лягли в основу вироку латвійського суду.

На теперішній час в Україні триває досудове розслідування відносно двох учасників очолюваної засудженими злочинної групи з числа громадян України. Стосовно одного з підозрюваних застосовано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Готував теракти проти військовослужбовців ТЦК: СБУ затримала агента фсб

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Мер Кривого Рогу перед смертю видалив листування у соцмережах, - ЗМІ (відео) Мер Кривого Рогу перед смертю видалив листування у соцмережах, - ЗМІ (відео)
Слідство вивчило мобільний телефон загиблого міського голови Кривого Рогу Костянтина Павлова, однак жодних листувань у ньому не знайшли.
Loading...
Load next