В Україні з'явиться реєстр замінованих земель

В Україні з'явиться реєстр замінованих земель

За допомогою реєстру можна буде відстежувати стан розмінування територій практично в реальному часі та ефективно планувати подальшу роботу. В Україні запустять перший державний реєстр територій, забруднених чи ймовірно забруднених вибухонебезпечними предметами. Таке рішення ухвалили на засіданні Кабміну 7 червня. 

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

У реєстр додаватимуть дані з різних джерел. Зокрема, Центр гуманітарного розмінування вноситиме інформацію про результати проведення нетехнічного обстеження земель чи про операторів протимінної діяльності. Держоргани, чиї підрозділи розміновують території, — інформацію про обстеження й очищення земель. А місцева влада — відомості про обстеження ділянок, через забруднення яких власникам надали місцеві податкові пільги.

Окрім цього, в систему буде можливість внести інформацію про результати обстеження, зокрема, за допомоги супутникових знімків, засобів сканування тощо. До нього включать усю територію, що зазнала впливу бойових дій. Обстежену територію, на якій не виявили або знешкодили вибухонебезпечні предмети, виключатимуть із реєстру.

Створення реєстру — важливий крок у сфері гуманітарного розмінування. Його запуск дозволить автоматизувати та прискорити цілу низку процесів. Наприклад, за допомоги реєстру ми зможемо відстежувати стан розмінування територій практично в реальному часі та ефективно планувати подальшу роботу з розмінування. Фермери — отримувати витяги про статус своїх земель:  забруднені вони чи очищені. Місцева влада — контролювати стан сільгоспземель, щодо яких вона ухвалила рішення про місцеві податкові пільги  на підставі висновків про забруднення територій. Інформація, що міститиметься в реєстрі буде важливою для інвесторів та для реалізації проєктів з відновлення України, — розповів заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний.

Нагадаємо, Снаряди для України: до чеської ініціативи можуть долучитися ще кілька країн

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Мін’юсті пояснили як отримати паспорт старого зразка замість ID-картки
Відмовлятись від паспорта нового зразку можна лише через релігійні переконання
Українці зможуть скаржитися на порушення споживчих прав онлайн
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у тестовому режимі запустила чат-бот у Telegram. Тепер українці можуть поскаржитися на порушення їхніх прав у режимі онлайн.
Які країни відкриті для українських туристів
Міністерство закордонних справ України назвало нові напрямки. Зараз до списку 104 дозволених 104 країни додались 9 нових.
Loading...
Load next