Міноборони: До ТЦК тепер можна не ходити, якщо є застосунок "Резерв+"

Міноборони: До ТЦК тепер можна не ходити, якщо є застосунок "Резерв+"

В електронному застосунку «Резерв+» з’явився QR-код, який можна пред’явити при перевірці документів представникам ТЦК, поліції та прикордонної служби.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Військово-обліковий документ має точно таку ж юридичну силу, як і паперовий. Цей документ містить QR-код, завдяки якому повноважні органи поліції, ТЦК та СП можуть перевірити чинність документів через камеру на смартфоні, завантаживши собі той же застосунок. У документі є персональні службові дані щодо дати проходження ВЛК, відстрочки чи бронювання. Всі дані, які стосуються військового обліку, можна завантажити, натиснувши кнопку «згенерувати цей документ, - зазначила Черногоренко.

Крім того, в електронному застосунку можна буде онлайн оновлювати персональні дані.

Ми також запустили в застосунку функціонал, коли можна оновити низку даних без візиту у ТЦК. Всі дані, які не були внесені працівниками ТЦК, можна отримати у свою картку через запит у будь-який реєстр, з яким у «Оберегу» є інтеграції. Наше завдання, щоб усі взаємодії з ТЦК були або онлайн, або офлайн за бажанням людини, - зазначила Черногоренко.

Крім генерації QR-коду та обліково-військового документа, у застосунку передбачено додаткову функцію «Я військовослужбовець, але досі на обліку».

Військовослужбовці, які занесені як військовозобов’язані зможуть подати запит і уточнити, що вони вже є військовослужбовцями. Цей статус ТЦК виправить через запит у військові частини про відповідний факт виконання людиною військової служби, - пояснила Черногоренко.

Коментуючи затримки при завантаженні електронного функціоналу, вона пообіцяла, що він стане доступним для всіх користувачів упродовж кількох днів.

Запускаємо функціонал кількома хвилями, і всі отримають доступ та можливості генерації цього документа. Вже успішно завантажили електронний військово-обліковий документ понад 62 тисячі людей. Впродовж кількох днів застосунок буде доступним у маркетах для всіх користувачів, - наголосила Черногоренко.

Нагадаємо, Укрзалізниця за проєктом Світового банку отримала обладнання та техніки на понад $7 мільйонів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next