Росія вербує через соцмережі українських дітей, щоб підпалювали авто військових - Лубінець

Росія вербує через соцмережі українських дітей, щоб підпалювали авто військових - Лубінець

Росія вербує українських дітей для підпалювання автотранспорту військовослужбовців ЗСУ, пропонуючи за це винагороду у кілька тисяч доларів.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Країна-агресор не гребує будь-якими способами для досягнення своїх цілей і використовує для цього українських дітей. Наразі вони вербують неповнолітніх для підпалу автівок військовослужбовців. Натомість обіцяють їм грошову винагороду — кілька тисяч доларів, ‒ заявив Лубінець.

Він додав, що вербування здійснюється через соціальні мережі. Омбудсмен наголосив, що у такий спосіб РФ намагається дестабілізувати ситуацію в Україні. Вже зафіксовані випадки підпалу автомобілів військових у Києві, Одесі, Дніпрі.

Уповноважений нагадав, що за це передбачена кримінальна відповідальність, і закликав батьків донести своїм дітям, чому так робити не можна, і розповісти про підступність ворога, "адже надалі РФ може вигадати інші схеми вербування".

Діти мають бути пильними у соціальних мережах й не піддаватися на провокації росіян! ‒ підкреслив Лубінець.

Нагадаємо, Україна цього місяця отримає €1,9 мільярда в межах програми Ukraine Facility

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Я знаю, що ваш уряд вам каже, - Арнольд Шварценеггер (відео) Я знаю, що ваш уряд вам каже, - Арнольд Шварценеггер (відео)
Голлівудський актор Арнольд Шварценеггер звернувся до росіян.
Loading...
Load next