Перевізники мають планувати час маршруту, щоб не стояти в чергах на кордоні - ДПСУ

Перевізники мають планувати час маршруту, щоб не стояти в чергах на кордоні - ДПСУ

Для того, щоб не стояти у великих чергах на кордоні, перевізникам необхідно пройти процедуру слотування і дотримуватись визначеного часу.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Демченко пояснив, що на більшості кордонів е-черга діє не лише для водіїв вантажівок, а і для перевізників.

Така черга є для автобусів зі слотуванням. Спочатку електронна черга вводилась для автобусів, де перевізники виключно реєструвались для того, щоб Міністерство інфраструктури разом з Укртрансбезпекою могли проаналізувати рух тих, хто має ліцензію на перевезення пасажирів. І в подальшому могли заслотувати можливість проїзду через конкретні пункти пропуску в конкретний час. Така норма вже діє практично на всіх пунктах пропуску на кордоні з Молдовою та Румунією, ‒ заявив Демченко.

Він додав, що коли є конкретний час, це унеможливлює скупчення великою кількості автобусів. Перевізникам і водіям треба планувати маршрут таким чином, щоб перетинати кордон саме у визначений час.

Зараз на кордоні з Польщею, окрім ПП Ягодин, та з Угорщиною та Словаччиною на даний момент немає слотування.

Нагадаємо, Українським біженцям продовжили тимчасовий захист у країнах Євросоюзу

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску
Влада України та Румунії домовились про відкриття нових пунктів пропуску на спільному кордоні. Зокрема планується якнайшвидше провести консультації щодо відкриття додаткових пунктів.
Які країни відкриті для українських туристів
Міністерство закордонних справ України назвало нові напрямки. Зараз до списку 104 дозволених 104 країни додались 9 нових.
Loading...
Load next