Науковець столичного вишу продавав місця в ньому чоловікам-ухилянтам

Науковець столичного вишу продавав місця в ньому чоловікам-ухилянтам

У Києві викрили науковця одного зі столичних університетів та приватного підприємця, які за грошову винагороду сприяли ухиленню чоловіків призовного віку від призову на військову службу.

Про це в п’ятницю, 28 червня, повідомляє поліція Києва.

Правопорушники організували схему з зарахування чоловіків призовного віку в порушення порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти до навчальних закладів, тим самим даючи підстави для їх відстрочки від призову на військову службу.

До завдань приватного підприємця входили обов’язки щодо пошуку «клієнтів» та отримання від них грошей, а науковець університету, маючи зв’язки із посадовцями різних вишів вже «домовлявся» про зарахування «студентів» на денне навчання та успішне складання сесій. Загалом, такі «послуги» коштували «студентам» від 200 до 1500 доларів США.

Фігурантам оголошено про підозри за двома статтями ККУ, а саме за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 – прийняття неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, та за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 – перешкоджання законній діяльності Збройних сил України. Максимальне покарання, відповідно до інкримінованих фігурантам статей, передбачає до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, У Google Перекладачі з'явиться понад 100 нових мов, серед них ‒ кримськотатарська

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Михайло Поплавський відкрив "перший в Україні та світі" факультет TikTok (відео) Михайло Поплавський відкрив "перший в Україні та світі" факультет TikTok (відео)
Вперше не тільки в Україні, а й у світі в Університеті культури започаткували трендовий проєкт – факультет ТikТоk.
Вісім вишів України потрапили до рейтингу найкращих університетів світу Вісім вишів України потрапили до рейтингу найкращих університетів світу
Це найбільша кількість українських вишів за всю історію, які увійшли до рейтингу QS World University Rankings.
Loading...
Load next