У Google Перекладачі з'явиться понад 100 нових мов, серед них ‒ кримськотатарська

У Google Перекладачі з'явиться понад 100 нових мов, серед них ‒ кримськотатарська

Корпорація Google розширить перелік мов у своєму сервісі перекладу. Відомо, що туди додадуть 110 нових мов, включно з кримськотатарською.

Про це повідомляють в компанії.

Як зазначається, корпорація використовує штучний інтелект, щоб розширити різноманітність мов, які підтримує Google Перекладач. Завдяки мовній моделі PaLM 2 туди додадуть 110 нових мов. Це найбільше розширення за всю історію сервісу.

Зокрема, у 2022 році до сервісу додали 24 нові мови завдяки моделі Zero-Shot Machine Translation. Крім того, у компанії анонсували ініціативу «1000 мов», яка передбачає створення моделей штучного інтелекту, що підтримуватимуть тисячу найпоширеніших мов світу.

Серед інших нових мов, які підтримуватимуться у Google Перекладачі: афар, кантонська, менська, нко, панджабі (шахмукхі), тамазігська (амазігська), а також ток-пісін.

Водночас у Google нагадали, що кримськотатарська належить до мов, які потребують додаткового захисту за класифікацією UNESCO. Там додали, що продовжують співпрацювати з експертами-лінгвістами та носіями мов, щоби згодом додати ще більше мов і правил правопису до сервісу перекладу.

Нагадаємо, У Мінцифрі підготували «Білу книгу» майбутнього регулювання ШІ в Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next