До Українського легіону у Польщі набиратимуть через консульські установи

До Українського легіону у Польщі набиратимуть через консульські установи

До Українського легіону - військового підрозділу, який мають підготувати й оснастити в Польщі відповідно до безпекової угоди з Україною - набиратимуть громадян в українських консульських установах на території РП. 

Про це повідомив заступник міністра національної оборони Польщі Павел Залевський, передає Польське радіо.

Після навчання і служби у ЗСУ члени легіону, за бажанням, зможуть повернутися до Польщі.

Як підкреслив польський урядовець, Польща жодним чином не буде причетною до процесу набору особового складу до цього підрозділу ЗСУ, адже вона за законами не може цього робити.

А тому набір відбуватиметься за допомогою українських консульських установ, - заявив Залевський.

Він додав, що медійний супровід цього питання буде спільним, “щоб уникнути перекручувань і щоб усе було зрозуміло”.

Українські добровольці, яких буде набрано до української армії на підставі українських законів у консульських установах України, пройдуть базовий вишкіл на одному з полігонів Польщі, їх навчатиме польська армія, - зазначив заступник міністра оборони РП.

Залевський повідомив: зобов’язання щодо оснащення українських військових у цьому легіоні буде розподілено між українською і польською сторонами. Він зауважив, що Польща є одним з найбільших тренувальних центрів для української армії за кордоном, у Польщі пройшли підготовку понад 20 тисяч українських військових.

У цій підготовці немає нічого нового, - зауважив польський урядовець.

Він підкреслив, що після проведення вишколу в Польщі українські військові виїжджатимуть в Україну для участі в бойових діях і матимуть право на повернення до РП.

Це дуже важливо, щоб після завершення військової служби вони могли повернутися туди, звідки поїхали і де вони залишили свої сім’ї, - наголосив Залевський.

Нагадаємо, Українські військові збили ракету «Іскандер», яка атакувала Одещину

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next